2017. július 23., vasárnap, Lenke napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/mar-meccsekkel-keszulnek-az-eb-re-1716301/

Már meccsekkel készülnek az Eb-re

Vandersloot Courtney két hét múlva csatlakozik a női kosárlabda-válogatott keretéhez

Már nemcsak edzésekkel, hanem mérkőzésekkel is készül a csapat. A magyar női kosárlabda-válogatottra komoly feladat vár: június 16. és 27. között a csehországi Európa-bajnokságon kell helytállnia a házigazda csehek, az olimpiai ezüstérmes spanyolok és az ukránok ellen a csoportban. Ez igen kemény diónak ígérkezik, Stefan Svitek szövetségi kapitány ezért már a kontinenstorna előtt egy hónappal, e hét elején megkezdte a felkészülést. Ez azt jelentette, hogy a bajnoki dobogós helyekért vívott párharcok résztvevői, azaz a Sopron, a Cegléd és a Győr játékosai – a második helyezett Szekszárdból nincs senki sem a keretben – nem sokat pihenhettek a sorozat lezárása után.

A keret tagjai vasárnap találkoztak Székesfehérváron. Szamosi Amadea és Licskai Zsófia később, a hét közepén csatlakozott a társakhoz, Vandersloot Courtney pedig két hét múlva érkezik. Ő szerdán török bajnoki címet nyert a Yakin Dogu csapatával, és némi pihenés után kezdi meg a munkát a válogatottnál. Egyedül Medgyessy Dóra sérült, ő vasárnap óta külön dolgozik a többiekkel Lukasz Trzaskoma erőnléti edzővel, és ezen a héten biztosan nem játszik egyik edzőmeccsen sem.

Nagy Dóra (balra) csütörtökön hét pontot dobott a szlovének ellen

Forrás: MTI

Nagy Dóra (balra) csütörtökön hét pontot dobott a szlovének ellen

„Elsősorban új taktikai elemeket és figurákat gyakorolunk az edzéseken – mondta Stefan Svitek. – Néhány nap alatt ezek nem válnak készségszintű tudássá, tehát a felkészülésnek ebben a korai szakaszában nem az eredményesség a legfontosabb, sokkal inkább kísérletezgetünk, megnézzük, a különböző felállásokban hogyan tudnak együtt játszani a lányok.”

Az elsőt tegnap már le is játszotta a csapat, ma pedig jön a következő, az ellenfél a jó erőkből álló Szlovénia volt, illetve lesz. Ezek a jó erők ismerősek a sportág hazai hívei számára, hiszen közöttük van a bajnoki ezüstérmes Szekszárd három légiós vezéregyénisége, Maja Erkic, Sandra Pirsic és Eva Lisec is. Bár a szövetségi kapitány szerint az eredmény egyelőre valóban nem fontos, a történelmi hűség kedvéért annyit azért muszáj megemlíteni, hogy a magyar válogatott 77-64-re kikapott.

A mai visszavágó után a csapat a jövő héten Rómába utazik, ahol nemzetközi felkészülési tornán vesz részt május 26–28. között az olasz, az orosz és a belga válogatott társaságában. Ezt követően az Európa-bajnokságig már nem mozdul ki székesfehérvári főhadiszállásáról, ott játszik majd Horvátország (június 2. és 3.), valamint Szlovákia (június 9. és 10.) ellen.

A válogatott keret: Dubei Debóra (bedobó, Sopron), Fegyverneky Zsófia (hátvéd, Sopron), Határ Bernadett (center, Sopron), Licskai Zsófia (magasbedobó, PEAC), Raksányi Krisztina (hátvéd, PEAC), Zele Dorina (bedobó, PEAC), Simon Zsófia (bedobó, Győr), Varga Zsófia (magasbedobó, Győr), Horváth Bernadett (hátvéd, DVTK), Nagy Dóra (hátvéd, DVTK), Katona Szidónia (hátvéd, Cegléd), Medgyessy Dóra (hátvéd, Cegléd), Nagy-Bujdosó Nóra (magasbedobó, Cegléd), Vandersloot Courtney (hátvéd, Yakin Dogu), Krivacsevics Tijana (center, Girne Üniversitesi), Szamosi Amadea (magasbedobó, Duquesne Egyetem).

Kiemelt

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Poszt-trauma

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!