2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/magyaroknak-szurkolhatunk-2537098/

Magyaroknak szurkolhatunk

Gulácsiék a továbbjutásért, Sallaiék az Európa-ligáért harcolnak a BL-ben
Ma véget érnek a labdarúgó Bajnokok Ligájában a csoportküzdelmek, az utolsó napon hét csapat számára van tétje a találkozóknak, közülük kerül ki a négy-négy csoportelső és második.

Kezdjük a magyar vonatkozású meccsel: a G csoportban szerepel Gulácsi Péter csapata, a Leipzig, amely a második helyért áll harcban a portugál Portóval. Mindkét csapat hét-hét pontot gyűjtött eddig, hazai környezetben lép pályára, és a Porto tartja inkább a saját kezében a sorsát, mert ha nyer, akkor továbbjut. Ezt az előző kiírás meglepetéscsapata, az akkor elődöntős Monacó ellen kell elérnie – tudja, hogyan kell, hiszen korábban már kétszer sikerült ez neki a saját stadionjában –, a franciák már biztosan az utolsó helyen végeznek, legfeljebb a presztízs hajthatja őket. Ellenkező előjellel, de igaz ez a lipcseiek ellenfelére is, hiszen a török Besiktas már nem lehet rosszabb elsőnél…

Ez az oka, hogy Senol Günes vezetőedző öt kulcsjátékosát – Pepe, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson és Tolgay ­Arslan – is otthon hagyta, ami természetesen a németek esélyeit növeli. Magyar vonatkozás az is, hogy Gulácsiék mérkőzését Kassai Viktor vezeti.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Vajon ma este is lesz-e okuk örülni a lipcseieknek?

Akad magyar a H csoportban is, amelyben a legkevesebb izgalom maradt az utolsó fordulóra. Itt a Tottenham már megnyerte a csoportot, a Real Madrid a második, és csak az a kérdés, hogy a Sallai Rolandot foglalkoztató ciprusi ­APOEL vagy a német Dortmund végez-e az Európa-ligát érő harmadik helyen. Ha a papírformának megfelelően mindkettő kikap, akkor a gólkülönbség dönt közöttük, mivel két-két pontjukat az egymás elleni két 1-1-es döntetlennel szerezték meg. Ez viszont a németek mellett szól, hiszen jelenleg hét góllal jobban állnak ebben az összevetésben.

Az E csoport roppant izgalmasnak ígérkezik; a Maribor már kiesett, de rajta kívül a Liverpool, a Sevilla és a Szpartak Moszkva is lehet még akár csoportelső is. Az angoloknak már a hazai döntetlen is az üdvösséget jelentené, a Sevilla pedig akár ki is kaphat Szlovéniában – ez persze nem valószínű –, ha a Szpartak nem nyer Liverpoolban.

„A Szpartak kemény csapat, de a saját közönségünk előtt nyernünk kell, és úgy első helyről, kiemeltként jutnánk a tizenhat közé” – szögezte le a Liverpool talán legjobb formában játszó labdarúgója, az egyiptomi Mohamed Salah. Angliában a profi játékosok szövetsége őt választotta az előző hónap legjobbjának, amit azzal érdemelt ki, hogy novemberben hat meccsen nyolcszor talált be a soros ellenfelek hálójába. Az angol és az orosz csapat is nélkülözni kényszerül sérülés miatt játékosokat, ebben a tekintetben tehát egyikük sincs előnyben.

A Manchester City már az F csoport győzteseként utazik Harkivba, a második helyre ellenfele, a Sahtar Donyeck és a Napoli pályázik, az olasz együttes csak az ukránok veresége és a saját diadala esetén juthat tovább. Utóbbira akár nagy összegben is érdemes fogadni, az előbbi inkább csak valószínű – pontegyenlőség esetén pedig a Napoli ünnepelhet.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló. Mai program.
E csoport:
Liverpool–Szpartak Moszkva 20.45 (Sport1), Maribor–Sevilla 20.45; az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Sevilla 8, 3. Szpartak Moszkva 6, 4. Maribor 2.
F csoport: Sahtar Donyeck–Manchester City 20.45 (Film Mánia), Feyenoord–Napoli (olasz) 20.45; az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 15, 2. ­Sahtar Donyeck 9, 3. Napoli 6, 4. Feyenoord 0.
G csoport: Porto–Monaco 20.45, ­Leipzig–Besiktas 20.45; az állás: 1. (és továbbjutott) Besiktas 11 pont, 2. ­Porto 7 (10-8), 3. Leipzig 7 (9-9), 4. Monaco 2.
H csoport: Tottenham Hotspur–­APOEL 20.45, Real Madrid–Dortmund 20.45 (M4); az állás: 1. (és továbbjutott) Tottenham 13 pont, 2. (és továbbjutott) Real Madrid 10, 3. Dortmund 2 (5-10), 4. ­APOEL 2 (2-14).

Kiemelt

Szónokokkal, fotósokkal alig több, mint ezren a Jobbik „kormánybuktató” nagy tüntetésén

Egy jobb NB II-es meccsen is többen vannak, mint a nagy hanggal beharangozott, Jobbik-balliberális szövetség által nagyon várt tüntetésen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!