2017. november 22., szerda, Cecília napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/lerendeztek-itthon-az-egesz-vilagot-2450221/

Lerendezték itthon az egész világot

A múlt héten a budapesti BOK-csarnokban nyüstölte egymást a kick-box-világbajnokság mezőnye, és a hatvan ország versenyzői között a magyar válogatott parádés teljesítménnyel rukkolt ki: a megszerezett 15 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel az oroszok mögött a második helyen zárt az éremtáblázaton. Ez a kick-box-világbajnokságok történetének legjobb magyar szereplése. S ez független attól, hogy Budapest „dupla” vb-t rendezett; korábban még nem fordult elő, hogy egy helyen és időben találkozzanak a sportág valamennyi szakágának legjobbjai a ringben és a tatamin is.

– Az, hogy minden idők legjobb magyar szereplését láttuk, akkor is igaz, ha összeadjuk az eddig külön rendezett világbajnokságok eredményeit – szögezte le Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. – Kiemelném, hogy a ringben volt hat érmünk, köztük egy arany, és minden küzdelmi szakágban akadt dobogósunk. Hatalmas motiváció volt a hazai világverseny, mindenkiben benne volt a bizonyítási vágy; mikor mutassa meg, mit tud, ha nem most?! És soha nem volt ilyen egységes a válogatott. A szakágak persze korábban amiatt sem készültek együtt, mert külön volt az Eb-jük, vb-jük. Ezúttal viszont közös edzőtáborokat tartottunk, amelyek pozitív hatásával én is csak most szembesültem – vallotta be a sportvezető, aki nem tagadja, hogy előzetesen voltak félelmei:

– Két világklasszisunk, Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián teljes emberként benne volt a szervezésben is, és aggódtam, hogy ez nehogy a versenyzés kárára váljon. De az előkészületekben részt vállaló edzőket is idesorolhatom, nem tudtam, mennyire tudnak majd odafigyelni a csapattal folytatott munkára. És az is kérdés volt, nem vállalják-e túl magukat azok, akik a dupla rendezésből fakadóan több szakágban elindulnak. Főleg Veres Roland volt ilyen, ám ő olyan fizikai és mentális állapotban volt, hogy nem tudták megállí­tani, míg két női versenyzőnk, Miskolczi Anett és Busa Gabriella duplázni tudott. Az eredmények azt jelzik, hogy jól mérték fel a teljesítőképességüket, és én voltam túl óvatos.

Fotó: MTI/Kovács Tamá

Veres (jobbra) minden versenyszámában verhetetlen volt

A kick-box történetének legeredményesebb sportolója, Mórádi Zsolt egyéniben és csapatban is diadalmaskodott, ezzel összesen már tíz világbajnoki aranynál jár. Jároszkievicz Krisztián ugyancsak két aranyat szerzett, ő kilencszeres vb-győztes. Veres Roland „csak” ötszörös, de a 18 éves versenyző ebből négy aranyat most gyűjtött be, ezzel ő a lett a vb legeredményesebb harcosa. Az 57 kg-os versenyző a light-contact és a kick-light után a pointfightingban is első lett, majd a csapattal is nyert.

– Ez volt az álmom. Bár a kick-box nem olimpiai sport, a négy felnőttvilágbajnoki címet szerintem nemcsak Magyarországon, hanem a világon máshol sem nagyon értek el. Nem tagadom, szeretnék az év legeredményesebb férfi sportolója lenni, és ezzel a sportágamat is népszerűsíteni – ­mondta Veres Roland.

A világbajnokság nem mellékesen minden idők legjobb vb-je lett. S ezt nem csak mi mondjuk, a megállapítás attól hiteles igazán, hogy a világszövetség vezetősége és a tagállamok elnökei is ezen a véleményen vannak.

Hirdetés

Kiemelt

Kövér László: a jövő évi választás az európai politikára is hatással lesz

Jelenleg egy olyan átalakítás zajlik Európában, ahol az államok, a nemzeti kultúrák eltörlése, valamint egy identitás nélküli tömeg kialakítása a vél – mondta Kövér László.

Poszt-trauma

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!