2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/lefott-barca-kaveja-1313509/

Lefőtt a Barca kávéja

A Villarreal elleni pontvesztés az utolsó csapás lehetett
A Sevilla előtt négy, a Barcelona előtt öt pont a Real Madrid előnye a spanyol labdarúgó-bajnokságban, s mivel február 22-én még lesz egy elmaradt meccsük a fővárosiaknak a Bernabéuban a 17. helyen álló Valencia ellen, sokak szerint már el is dőlt a Primera División elsőségének kérdése. Persze még ez az előny sem feltétlenül garancia, ahogy azt a történelem is mutatja.

Az újabb szöget a katalánok koporsójába vasárnap késő este verte bele a Villarreal, no meg Iglesias Villanueva játékvezető. Az új névre keresztelt (Estadio de la Cerámica) castelloni stadionban már az első félidőben el akarta dönteni a három pont sorsát a Barca – ezúttal, becsületükre legyen mondva, nagyon hajtottak, nem csak az volt Luis Enrique edző taktikája, hogy a végén majd Messi úgyis berúgja. Ám a helyzetek kimaradtak, s a 49. percben az ellenfél térfelének közepén Digne eladta a labdát, Pato indította a hazai kontrát, amelyet Sansone remekül helyezett lövéssel váltott gólra. Az utolsó húsz perc maga volt az agyrém. Előbb a 72. percben Bruno orbitális kezezését elnézte a bíró – tiszta tizenegyes volt; a teljes igazsághoz tartozik, hogy további egy-egy büntetőt is be lehetett volna fújni –, majd egy percre rá Messi telibe trafálta a kapufát, a 74. percben pedig Suárez lövését védte hihetetlen bravúrral Asenjo, a Villarreal kapusa.

Forrás: MTI

Iniestáéktól (jobbra) egyre távolodik a bajnoki cím

Így érkezett el a 90. perc, amikor a hazaiak kapujától húsz méterre szabadrúgáshoz jutott a Barca. És bár Asenjo pontosan tudta, hová fog érkezni a labda, a kis argentin olyan pontosan helyezett a jobb pipába, hogy a kapus fel se tudta emelni a kezét. A vége 1-1, alig jobb a vereségnél.

Amikor levonultak a csapatok, Piqué, a katalánok fenegyereke felnézett a dísztribünre, és odakiáltott Javier Tebasnak, a liga elnökének: „Két büntetőt megint lenyelt a bíró! Igen, neked mondom, Tebas!” Sőt, pár nappal korábban, a San Mamesben, a Bilbao elleni Király-kupa-meccsen is megfosztották két tizenegyestől a Barcelonát.

Persze ha nem megy a csapatnak, egyből összeesküvés-elméletek születnek. Tény, hogy eldőltnek tűnik a bajnoki cím sorsa: ha február 22-én legyőzi a Real Madrid a Valenciát, a Barcával szembeni nyolc pont előny behozhatatlannak látszik. Persze van számos ellenpélda. Az 1998–1999-es idényben a Barcelona kilencpontos hátrányt (a 14. fordulótól számítva) dolgozott le a Mallorcával szemben, s lett bajnok, három évvel később ugyancsak a 14. fordulóban a Real Madrid még nyolc ponttal előzte meg a katalánokat, mégis utóbbiaké lett az aranyérem.

Igaz, most már 17 körön vagyunk túl, és ahogy fut Zinedine Zidane csapatának a szekere, nagy összegben nem fogadnánk Messiék feltámadására.

Hirdetés

Kiemelt

Buffon ezredes jelenti Palermóból

Pénteken kilenc meccset játszanak, a menü elemzése előtt illik néhány szót szólni Gianluigi Buffonról, aki pályafutása ezredik mérkőzésén szerepelhet.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!