2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/koszorultek-egyet-csorban-2457373/

Köszörültek egyet a csorbán

Costa Rica legyőzésével legalább az évzáró nem sikerült rosszul
Karcos felvezetővel indított Szélesi Zoltán. A szövetségi kapitány a futballisták öntudatára próbált hatni, és elérte a célját. A válogatott idei utolsó válogatott meccs után belenézhetnek a játékosok a tükörbe, és idézve Szélesit, „az nem fog összetörni”. A tükör ép marad, a futballisták küzdöttek becsülettel és legyőzték a gyengécske Costa Ricát.

Rögtön a második percben felszisszent a közönség, elég volt egy megelőző szerelés Vinícius részéről, majd pár virgonc csel Ugrai Rolandtól, és máris megélénkült a tábor. Nem, ők mégsem, a kapu mögötti szektorban helyet foglalók. S hogy ennek miért volt jelentősége? Ők voltak azok a harsányak, akik a himnuszok után – a Csányi-érában először – elkezdték szidni az ­MLSZ-t. De ki emlékezett már a luxemburgi lebőgésre, a közönség önnön szórakoztatásába kezdett a hidegben (több volt a sapkában virító drukker, mint aki fejfedő nélkül ült és didergett a Groupama Arénában).

Kilencezren lehettek a Fradi-pályán, az utóbbi idők tömött lelátóihoz képest ez bizony csalódás. Igaz, már az is csoda volt, hogy egyáltalán ennyien kijöttek a válogatott évbúcsúztatójára. A csapat harcolt, aztán ritka pillanatot láthattunk, a 10. perc környékén egyszerre dőlt ki két emberünk. Előbb Vinícius rogyott a földre, majd fehérvári klubtársa, Pátkai Máté húzta a lábát. Barátságos mérkőzés ide vagy oda, Szélesi Zoltán szövetségi kapitány nem így képzelte el az első két cseréjét.

A két meccsre mandátumot kapott szakember hét helyen változtatott a Luxemburg ellen leégett kezdőcsapathoz képest, természetesen nem tudjuk, az új emberek megkapták volna a lehetőséget Szélesitől, ha lemostuk volna Luxemburgot a múlt héten. Varga József legutóbb Dárdai Pál kapitánysága alatt, 2014 októberében a Feröer szigetek ellen volt kezdő.

Nikolics Nemanja újra gólt szerzett a válogatottban is

A legaktívabb emberünk kétségkívül Ugari Roland volt, a diósgyőri csatár magabiztosan csillogtatta technikai tudását a közép-amerikai ország csapata ellen. Igaz, helyzetbe ő sem tudott kerülni. Huszonkét perc után kicsit leült a meccs, két közel azonos csapat mérkőzésén egyik sem tudott gólveszélyes lenni. A magyar válogatottnál volt többet a labda, de ez a fölény nem mutatkozott meg helyzetekben.

Békésen és a futballzsargonhoz illően barátságos mederben zajlott a találkozó. Egy-egy „vamos, vamos” felkiáltással próbálta nagyobb igyekezetre sarkallni az övéit egy Costa Rica-i zászlóba burkolózott férfibrigád. Mielőtt nagyon belemelegedtek volna a szurkolásba, érkezett Nikolics Nemanja és a magyar vezető gól. Ugrai szabadrúgásába tette bele a lábát rafinált módon a chicagói csatárunk, és máris elnémultak, sőt felpattantak a helyükről a vendégek. Nikolics gólja lezárta az első félidőt.

A másodikat rögtön újabb góllal tehette volna emlékezetessé Ugrai Roland, de ziccert rontott csatár. Nem sokat változott a játék képe: a magyar válogatott irányított, a legjobbjai nélkül erős közepes Costa Rica jobbára védekezett, néha előre ívelésekkel dolgoztatta Dibusz Dénest. Kicsit leült a ­meccs, a vendégek nem tudtak újítani, sokat elárul a meccsről, hogy a becserélésekor pályára lépett Böde Dánielt köszöntötte a legnagyobb taps. Dibusz a hajrához közeledve bizonyította, nincs ­rossz formában.

A magyar válogatott megnyerte az idei utolsó mérkőzését, valamelyest javított a renoméján a luxemburgi pofon után. Szélesi Zoltán győzelemmel zárta saját kapitányi korszakát. Az idei összkép így sem fest szépen: tizenegy idei mérkőzésből nyolc vereség. De legalább az évzáró szebbre sikeredett. Folytatás jövőre, immár a belga George Lee­kensszel.

Felkészülési mérkőzés: Magyarország-Costa Rica 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 9860 néző, v.: Alexander Harkam (osztrák)
gólszerző: Nikolics (36.)
sárga lap: Priskin (47.), illetve Borges (36.)

Magyarország: Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Vinícius Paulo (Korcsmár Zsolt, 10.), Kádár Tamás, Szabó János – Varga József, Nagy Dániel (Németh Krisztián, 76.), Pátkai Máté (Nagy Ádám, 11.) – Priskin Tamás (Böde Dániel, 59.), Nikolics Nemanja (Márkvárt Dávid, 80.), Ugrai Roland (Stieber Zoltán, 90.)

Costa Rica: Leonel Moreira – Óscar Duarte (Francisco Calvo, 51.), Giancarlo González, Kenner Gutiérrez – Cristian Gamboa (Bryan Oviedo, 60.), Celso Borges, Osvaldo Rodríguez (Marco Urena, 87.), Rónald Matarrita – Daniel Colindres (Christian Bolanos, 76.), Johan Venegas (Ulises Segura, 67.), Rodney Wallace (José Ortiz, 61.)

Kiemelt

Szerte az országban erősen havazott

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy sehol nem kellett forgalomkorlátozást elrendelni az időjárás miatt.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!