2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/kiszamitott-visszaeses-1496269/

Kiszámított visszaesés

Biztosan jót tett az MTK-szurkolók lelkének a Vasas legyőzése még a múlt hét végén a labdarúgó NB I 23. fordulójában. A csapatuk sikerélménnyel a háta mögött szusszanhat egyet a válogatott vb-selejtezőjének köszönhető szünetben, de hátra nem dőlhet, ezt nem engedi meg a helyzete.

Ez az angyalföldiek ellen bezsebelt három pont sokat jelent, hiszen így már öttel előzi meg a 11. Diósgyőrt, kettővel a 10. Debrecent, a vetélytársaknak azonban ez a hátrány nem ledolgozhatatlan.

Mindez azért is érdekes, mert az előző bajnokság negyedik helyezettjéről van szó, amely két éve a dobogón végzett, és ezt követően harcol most a kiesés ellen. Hasonlóra volt már példa erre a Hungária körúton ebben az évtizedben, az MTK öt esztendeje elbúcsúzott az élvonalból, majd az első adandó alkalommal visszakerült, hogy szenzációs erősítések nélkül is utána a negyedik helyen zárja a bajnokságot, és indulhatott az Európa-liga selejtezőjében is. A csapat szereplése tehát zömmel végletes, a kiesőzóna és a dobogó között ingázik.

Forrás: Havran Zoltán

Kanta József és csapata képes átugrani az akadályokat

– Számítottunk a visszaesésre – mondja Domonyai László klubigazgató. – A nyáron meghatározó játékosok igazoltak el, a helyükre olyan 18-19 éves fiatalok kerültek, mint például Vogyicska Bálint, Korozmán Kevin, Katona Máté, Szatmári István és Takács Roland. Ebben a bajnokságban az ötödik–kilencedik hely valamelyikének az elérése a cél, persze minél előrébb, mert most alakítjuk ki a közeljövő sikeres MTK-jának a gerincét. A következő bajnokságban már a negyedik-ötödik helyezést célozzuk meg, a harmadik évben pedig a dobogón szeretnénk végezni és ismét kijutni a nemzetközi porondra. Ehhez kiváló szakmai alapot nyújt a Sándor Károly Akadémia, és továbbra is elsősorban a saját nevelésű fiatalokra kívánunk támaszkodni. A kiesésétől pedig egyáltalán nem tartunk, eszünk be sem jut, hogy veszélyben foroghatna a bennmaradásunk.

Kiemelt

Kettős győzelemmel négyes döntőben a Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe azt követően, hogy vasárnap 30-25-re győzött a Montpellier vendégeként.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!