2017. április 28., péntek, Valéria napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/kedden-kezd-szekszard-es-sopron-1603855/

Kedden kezd a Szekszárd és a Sopron

Nincs szükség harmadik mérkőzésre a női kosárlabda-bajnokság elődöntői­ben: a Szekszárdnak és a Sopronnak is elég volt két meccs a továbbjutáshoz.

A Sopron az alapszakaszban kétszer is kikapott elődöntős ellenfelétől, a Győrtől, ám azóta remek formába lendült, és a győriek vezetőedzője, Völgyi Péter nem véletlenül nyilatkozott így: „Az erősebbik csapat jutott a döntőbe.” Soproni kollégája, Sterbenz László pedig már előretekintett, amikor ezt mondta: „Szerintem megérdemelten játszhatjuk a klub sokadik döntőjét. Nagyon várjuk a szekszárdiakkal való találkozást!”

A Tolna megyeiek a Cegléd kétszeri legyőzésével történetük során először játszhatnak bajnoki döntőt. Ők már azzal is bravúrt hajtottak végre, hogy megnyerték az alapszakaszt, ami azért fontos, mert így ők kezdik otthon a párharcot, tehát adott esetben a mindent eldöntő ötödik meccset a saját csarnokukban játszhatnák. Djokics Zseljko vezetőedző világossá tette, hogy még nem elégedettek: „Szeretjük az ezüstöt, de arannyal akarunk bekerülni a sportág históriás könyvébe.”

Az alapszakaszban mindkét csapat győzött a másik ellen házigazdaként, ezért is nehéz jósolni az esélyeket illetően. A fináléban, az eddigiektől eltérően, az egyik félnek már nem kettő, hanem három győzelem kell a sikerhez.

A párharc első találkozójára április 25-én, kedden kerül sor, és két héten belül, legkésőbb a május hetedikére tervezett ötödik találkozón dől el, hogy a Sopron tizenegyedszer, vagy a Szekszárd először lesz-e a magyar bajnok.

Kiemelt

Ideges a Pentagon: Trump nem tudja megfogni Erdogant

Ezzel a címmel ismerteti a független német gazdasági-politikai portál az amerikai hadvezetés előtt álló újabb problémát.

Poszt-trauma

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 3.

Néhány cikket ajánlunk a zászlóshajó 444.hu-ról.

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!