2017. január 21., szombat, Ágnes napja
Poszt-trauma, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/kassai-primadonna-de-fradi-gaz-1192900/

Kassai primadonna, de a Fradi is gáz

Tegnap Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója azon izmozott a köztévében, hogy Kassai három tizenegyest adott a Vasasnak a Fradi ellen. A sportmenedzser el akarja érni, hogy a játékvezető ne vezessen több meccset a zöld-fehéreknek.

Odáig rendben van, hogy a Kassai-lufi kipukkadt. Egy nemzetközileg jegyzett futballbírót ne a vitatható ítéletek jellemezzenek, hanem a láthatatlanság. Kassai azonban rendre minden meccsen főszereplő akar lenni, és ebből szombaton az sült ki, hogy kiállított két játékost, adott négy tizenegyest, és elzavarta a kispadtól Dollt, a meccs pedig jobban hasonlított egy 2006-os utcai zavargásra, mint futballra. Kassai általában megtorlatlan szabálytalanságokkal feszültséget teremt, majd leüvölti a játékosok fejét, és ha ettől a két csapat még nem kezd ámokfutásba, akkor befúj egy jogtalan tizenegyest, vagy éppen nem ad meg teljesen jogosat. Innentől garantált a hangulat a pályán. A Vasas-Fradin is ilyesmi történt, csak – szakítva a hagyományokkal – Kassai most azzal rombolta az idegeket, hogy mindent befújt, amin máskor nagyvonalúan át szokott siklani. Négy büntetőből legalább kettő komolytalannak tűnt, például a Böde elleni vállsimogatás is. Mondom ezt úgy, hogy zöldhályogot operáltattam a szememre, akkora fradista vagyok. Mindamellett ejtsünk szót erről a remek Fradiról is, még mielőtt mindent Kassai nyakába varrnánk.

Teljesen világos, hogy a kiállított Ramireznek nincs már kedve a zöld-fehéreknél focizni. A válogatott Lovrencsicsről két büntetőt rúgott a Vasas, Remili kábé ötször csinált hülyét belőle, az egyenlítő gólban is benne volt, ahogy Nalepa is hozta a szokásos formáját. Az isteni Djuricin szombaton gólt lőtt, őt ma nem kritizálom, igaz, a tavalyi Fradiba nem fért volna bele, az ideiben viszont ő a császár. Az egész csapat játékát jól jellemzi, hogy megint az a Gera mentette meg a Fradit, aki lassan már ingyen utazhat a BKV-n. De a nap hőse mégis a Vasas pályaedzője, a 39 éves Ferenczi István, akit erre a meccsre régészek rekonstruáltak. A csapat másodállású pályaedzőjének két bravúros megmozdulása volt öt perc alatt. Ferenczi először lazán belőtte a tizenegyest a büntetőgyilkos Dibusznak, így lett egál. Majd miután a Fradi Kassai jóvoltából megint vezetett, ám taktikai éretlensége miatt a középkezdést már nem tudta kivédekezni, a veterán csatár fejelt még egy gólt a 15-20 ezer euró havi fixes Fradi-védői között. Doll ekkor már a lelátóra volt száműzve, de tőle amúgy sem várható, hogy kitalálja, hogyan lehet kihúzni hatvan másodpercet. (Egyébként a német szakvezető már többet van eltiltva, mint a játékosai.) Ferenczi tehát pontot mentett a Vasasnak, de közben góljaival lesüllyesztette az NBI-et a Bozsik-stadion talajának szintjére. Oda, ahol negyven év körüli pályaedzők a padról beszállva mérkőzéseket döntenek el, miközben túlfizetett külföldi futballisták meccseken át alibiznek.

Amúgy szerintem Orosz Pál is tudja, hogy minderről nem Kassai tehet.

Kiemelt

Történelmi lehetőség előtt a magyar–amerikai viszony

Bayer Zsolt arról beszélt, hogy a fennálló világrend leáldozóban van, és egy új kiépítésében Donald Trumpnak meghatározó szerepe lesz.

Poszt-trauma

Ütik a kommentelők Alföldit

Megkönnyezi a himnuszt, mégis keresztbe feküdt az olimpiának.

Soros célkeresztjében Trump és a magyarországi olimpia

Íme a közös pont az olimpia-ellenes civilek és a Trump beiktatását megzavarni készülő szervezet között.

Függetlenek és nem Soros áll mögöttük. Valóban?

Ők akarnak csapást mérni a budapesti olimpiára.

Körbevezették Kálmán Olgát

Nem egyedül ment az első vizitre.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!