2017. június 24., szombat, Iván napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/hosszu-tegnap-mar-odaporkolt-1605580/

Hosszú tegnap már odapörkölt

Olimpiai bajnoknőnk a világranglista élére ugrott 200 méter vegyesen
Bár Hosszú Katinka olyan idővel nyerte a 200 méter vegyest Debrecenben, amelynél jobbat idén még senki sem ért el, az országos úszóbajnokság második napjának hőse egyértelműen Cseh László volt: az Eger lassan 32 éves világbajnoka két számban is diadalmaskodott ezen a délutánon.

Mindenki azt találgatta a Debreceni Sportuszodában az úszók országos bajnokságán, vajon továbbra is nyeretlen marad-e a világ legjobb úszónője, Hosszú Katinka, aki szerdán öt számban is rajtkőre állt, de ezüstéremnél előrébb nem tudott jutni.

A csütörtök sem indult jól az Iron Ladynek, az 50 méter pillangón csak negyedik lett, de aztán abban a számban, amelyikben ő a világcsúcstartó – 200 méter vegyesen –, kivágta a rezet. A harmadik ötvenen, mellen hagyta faképnél a többieket, és a világ idei legjobb eredményével, 2:09.38 perces idővel fölényesen győzött Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn előtt.

„Idén annyiban változtattunk Shane-­nel (a férjével, egyben edzőjével – a szerk.), hogy már a hosszú medencés versenyek reggelére is betettünk erőnléti edzéseket, fáradtan pedig nem könnyű nyerni. De számomra a július a fontos, a budapesti világbajnokság, ott akarok majd nagy időket úszni. Most az országos bajnokságra az egómat háttérbe szorítottam, még egy nyolcadik helyezést is el tudok viselni” – nyilatkozta Hosszú.

A nap harmadik női egyéni száma, a 400 gyors a 15 éves Késely Ajna jutalomjátékát hozta. Pedig nem akármilyen vetélytársai akadtak Hosszú és a szám aktuális Európa-bajnoka, Kapás Boglárka személyében. Az erre a versenyre fantasztikusan felturbózott kőbányai úszóhölgy azonban mindkettejük támadását visszaverte, és a világ idei hatodik legjobb idejével, 4:06.64 perccel győzött!

Forrás: MTI

Az Iron Lady (fehér sapkában) a hazai rendezésű vb-re összpontosít

„Nagyon izgultam, még az 1500-as döntőnél is jobban. Másfél éve nem tudtam megúszni az A szintet, most végre sikerült. Remélem, hogy a vb-n úszhatom ezt a számot, nagyon szeretem a 400 gyorsot, nagyon nagy izgalmak lesznek a medencében” – nyilatkozta Késely, akinek a második kétszáza gyorsabb volt az elsőnél, ilyen „negatív sorra” csak a legnagyobbak képesek.

Cseh László ezen a napon túljutott századik országos bajnoki címén, azért ez sem akármilyen rekord. Ehhez „mind­össze” két csütörtöki számot kellett megnyernie (a harmadik, a 400 méter gyors Bernek Péter zsákmánya lett), sorrendben az 50 méter pillangót és a 200 méter vegyest. Utóbbiban Telegdy Ádámmal meccselt nagyot, 1:59.43 perccel nyert, Verrasztó Dávid távollé­tében Sós Dániel lett a harmadik, akinek édesapja, Sós Csaba szövetségi kapitány ezen a napon ünnepelte hatvanadik születésnapját.

Cseh így összegzett: „Örülök neki, nem rossz az idő. Az állóképességem nagyjából rendben van, az igazán dinamikus haladás szerdán 200 méter pillangón hiányzott, az 1:56.08 rendes körülmények között jó idő, semmi olyan fatális hiba nincs, amit ne lehetne kijavítani. Ebben az évben az volt az első jó pillangóúszásom. Majdnem elfelejtettem már, hogyan kell 200 pillangót úszni… Nagyon extra tervem nincs idén, beugrom, versenyzek.”

Hirdetés

Kiemelt

Elhordott Akropolisz

Óriási presztízzsel és gazdasági haszonnal jár felkerülni az ENSZ Nevelésügyi, Kulturális és Tudományos Szervezete, az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Poszt-trauma

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Politikai zombi támadt Orbánra

Soros őt is bevetette.

Így (nem) pártolják az EU-s állampolgárok a muszlim bevándorlók betelepítését

Mi csak a harmadik helyen vagyunk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!