2016. augusztus 30., kedd, Rózsa napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/hosszu-katinka-szettepte-a-szovetseg-szerzodeset-273790/

Hosszú Katinka széttépte a szövetség szerződését

Szerda délelőtt Hosszú Katinka sajtótájékoztatót tartott, amelynek keretében elmondta, hogy korábbi hasonló rendezvénye óta nem történt érdemi előrelépés az általa felvetett problémák megoldásában. A Magyar Úszószövetség egy 12 millió forintos szerződést ajánlott fel neki, de ő korábbi megnyilvánulásával elsősorban nem pénzt, hanem a felkészülés kedvezőbb feltételeit próbálta kiharcolni. Hozzátette: „A pénzt elvileg a felkészülésemre adnák, de a szerződésben egyetlen kikötés van: vegyek részt a 2017-es világbajnokság promóciójában. Ugyanúgy, ahogy augusztus óta, ahhoz kötötte Gyárfás Tamás a felkészülésemhez szükséges alapfeltételek biztosítását, hogy résztveszek a világbajnokság népszerűsítésében.” Megítélése szerint az eddigi eredményeivel már kiérdemelte a támogatást és nem kéne ezt további követelésekhez kötni. Ezért nem írja alá a szövetség ajánlatát.

A mai sajtótájékoztatón a világ legjobb úszónője látványosan össze is tépte ezt a szerződést.

Katinka kérései

Az Iron Lady december végén tartott először sajtótájékoztatót, ahol többek között azt állította, hogy az úszószövetség apparátusa alkalmatlan feladatainak ellátására. Úgy fogalmazott: „bár a Magyar Úszószövetség elvárja a világszínvonalú eredményeket, az ő oldalukról közel sem biztosított a világszínvonalú háttér.”

Azt mondta, hogy ezt az összeget, „amit ajánlottak fordítsák az elméleti és technikai háttér fejlesztésére, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését.” Hozzátette, hogy nem az öltözőkabinról van szó, hanem azért emelt szót, hogy komolyabb háttérrel készülhessenek a magyar úszók. Hosszú Katinka kiemelte: „Az elmúlt két hétben csak arról szóltak a cikkek, hogy milyen konkrét kéréseim voltak és Gyárfás Tamás hogyan próbálta teljesíteni őket. Pedig a hangsúly nem ezen volt. Felnyílt a szemem: a rendszer nem működik. Ha ilyen egyszerű fejlesztéseket sem kapunk meg, akkor hogyan leszünk jobbak? Én nem öltözőszekrényt kértem, hanem egy helyiséget, ahol elvégezhetem a regeneráló rutinomat. Nem kamerát kértem, ami felveszi az úszásomat és visszanézhetem, hanem egy mozgáselemző szoftvert. Ezek a próbálkozások is bizonyítják, hogy nem értjük egymást.”

Munkatársunk kérdésére Hosszú Katinka elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben nem tud együttműködni Kiss László szövetségi kapitánnyal, olimpiai felkészülését csakis férjével és személyi edzőjével, Shane Tusuppal tudja elképzelni.

A világhírű úszónő kiemelte, hogy fel sem merült benne, hogy ne magyar színekben induljon a rió ötkarikás játékokon. Úgy fogalmazott: „Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni a versenyeken és itt fogok készülni.”

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Merkel: egy évvel ezelőtt mély meggyőződésemnek adtam hangot

A német kancellár 2015. augusztus 31-én mondta először nyilvánosan a menekültválsággal kapcsolatban, hogy „sikerülni fog, megoldjuk”.

Poszt-trauma

Clinton elintézte: az Alapító atyák forognak a sírjukban

Egy demokráciában a szólásszabadság szent és sérthetetlen.

Médiamanipuláció: már a saját szemének sem hihet az ember

Ezek szerint Mrs.Clinton győzelméért semmilyen ár sem drága.

Merkel: senki nem ússza meg a muszlim betelepítést

A kancellár nem rántja el a kormányt.

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!