2024. április 25., csütörtök, Márk napja
Olimpia, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/sport/hosszu-erkezes-utan-rogton-egy-rovid-edzes-877588/

Hosszú: érkezés után rögtön egy rövid edzés

Négy sportolónk már befutott Rio de Janeiróba • Egyetlen orosz súlyemelő sem indulhat
Tegnap megérkeztek az első magyar sportolók a riói olimpiára; két úszó, Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid, valamint két tornász, Kovács Zsófia és Hidvégi Vid landolt a jövő pénteken kezdődő ötkarikás játékok helyszínen.

Az ötszörös világbajnok Hosszú, küldöttségünk első számú aranyesélyese helyi idő szerint este 10 órakor már edzett egy keveset, felkészíti magát arra, hogy Rióban ekkor kezdődnek a döntők. Ez magyar idő szerint hajnali három órát jelent. Az időeltolódás tehát öt óra, és az akklimatizáció miatt érkeznek sportolóink egy héttel a versenyszámuk előtt. A legnagyobb létszámú delegációnk ma kel útra: 2-2 ökölvívó, szörföző és vívó, 3-3 asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, 8 sportlövő, továbbá a két 13 fős vízilabdacsapat és az úszók, utóbbiak 33-an. A sportolókkal tartanak az edzőik is.

A bajnoknő és férje, egyben edzője, Shane Tusup már Brazíliában van

A bajnoknő és férje, egyben edzője, Shane Tusup már Brazíliában van

A jövő szombati programban érdekelt lesz három asztaliteniszezőnk, Póta Georgina, Lovas Petra és Pattantyús Ádám is. A kétszeres Európa-bajnok és a harmadik olimpiája előtt álló Póta kiemeltként a második fordulóban lép asztalhoz, így lesz ideje megszokni a riói körülményeket. – A fényképeken úgy láttam, hogy zöld borításon, kékes színű asztalon fogunk játszani, ami kissé szokatlan. De titkos vágyam, hogy bejussak a nyolc közé, egy jó sorsolással ez elképzelhető, hiszen voltam már 14. is a világranglistán – nyilatkozta az MTI-nek Póta.

A teniszezők is jövő szombaton kezdenek, és az már biztos, hogy Babos Tímea óriási kerülővel érkezik majd meg. A világranglistán 44. játékos a héten Montrealban szerepelt, s úgy tervezte, hogy innen repül Brazíliába, de gondok támadtak a repülőjegyével. Így kénytelen hazajönni, és az olimpiai géppel megy Rióba.

Csapás az oroszokra

Az olimpiai kvótát szerzett nyolc orosz súlyemelő egyike sem indulhat Rió de Janeiróban a sportági világszövetség (IWF) elnökségi tegnapi döntése nyomán. A „száműzöttek” közül kettőnek volt már korábban eltiltással járó doppingesete. Múlt hétfőn hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügy­nökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített összegzését, amelyben államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot. A jelentés nyomán a WADA azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy a teljes orosz csapatot zárja ki a riói játékokról.

 

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.