2017. november 21., kedd, Olivér napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/horvatorszag-otodszor-2451619/

Horvátország ötödször

Déli szomszédaink ötödször lettek vb-résztvevők

Vasárnap éjjel a horvát lett a 28. válogatott, amely kvalifikálta magát a jövő nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. Ivan Rakiticék gól nélküli döntetlent játszottak a görögök vendégeként a két fél pótselejtezőjének visszavágóján, és 4-1-es összesítéssel jutottak ki a tornára.

A horvátok az 1998-as vb óta – amelyen bronzérmet nyertek – csak a 2010-es tornáról csúsztak le, vagyis déli szomszédaink ötödször lettek vb-résztvevők.

A 29. vb-résztvevő kilétére hétfőn késő este derült fény a milánói Olaszország–Svédország összecsapáson, ahol a 0-0-s döntetlennel a svédek megőrizték Stockholmban szerzett egygólos előnyüket, a négyszeres világbajnok pedig így 60 év után marad le egy labdarúgó vb-ről.

Kedden az Írország–Dánia visszavágó (az első felvonás 0-0-ra végződött) után az utolsó európai vb-résztvevőt is megismerjük a 32-es mezőnyből, s ezek után már csak a két interkontinentális pótselejtező második meccse – Ausztrália–Honduras (0-0) , Peru–Új-Zéland (0-0) – marad hátra.

Fotó: Reuters

Rakitic (jobbra) és társai örülhettek a végén, a görögök elbuktak

Vasárnap délután a Svájc–Észak-Írország találkozón sem született gól, de az idegenbeli 1-0-s győzelmükkel a svájciak jutottak tovább. S talán a nagy vigasság közepette azt sem bánják, hogy a bázeli St. Jakob Park gyepszőnyegét teljesen ki kell cserélniük. A Bajnokok Ligája csoportkörében is szereplő FC Basel honlapjának tegnapi beszámolója szerint pályájuk borítása a viharos, esős időjárás miatt használhatatlanná vált, és mivel már nem felel meg a nemzetközi követelményeknek, elkerülhetetlenné vált a teljes cseréje.

A keddi barátságos meccsek között két rangadó is lesz, a Németország–Franciaország és az Anglia–Brazília találkozó.

Amennyiben a németek nem kapnak ki Kölnben, akkor húsz év után ismét veretlenül zárják az esztendőt. Az idei tizennégy meccsükből tizenegyet megnyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak.

A Nationalelf legutóbb 1997-ben, Berti Vogts irányításával zárt veretlenül egy évet, ami korábban is csak kétszer – 1979-ben és 1980-ban, Jupp Derwall kapitánysága idején – sikerült.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!