2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/hianyzik-neki-brazil-duda-1602520/

Hiányzik neki a brazil Duda

Katarina Bulatovics önként távozott Győrből, de dicséri korábbi csapatát
A világ egyik legjobb átlövője egyáltalán nem bosszús, amiért ismét a Győrrel kell játszania a kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe jutásért. Katarina Bulatovics szerint a tavalyi egygólos vereség nem több, mint pillanatfelvétel, a Buducsnoszt azóta sokat változott. A Fradi elleni hazai vereség volt a fordulópont, a Larvik 66-47-es búcsúztatása a Final Fourba jutásért pedig a hullámhegy csúcsa. A dánok elleni formát akarja állandósítani Bulatovics és csapata a Győr ellen.

– Alig várja, hogy végre visszavághasson a Győrnek?
– Persze, jó lenne, de ne így képzelje el a BL-sorsolás utáni hangulatot. Nagyon jól ismerjük egymást a Győrrel, számos mérkőzést játszottunk vele, és való igaz, hogy a tavalyi BL-elődöntőt elbuktuk ellene, ráadásul egy góllal, de higgye el, nem a revansvágy hajt minket. Ha így lenne, attól csak begörcsölnénk. Nyerni akarunk, és kész.

– Ön kívülről-belülről ismeri a magyar bajnokot, a 2013–14-es szezonban játszott Győrben, sőt, BL-t is nyert Görbiczékkel. Melyik a legerősebb pontja a Győrnek?
– Ez hadd maradjon az én titkom, illetve a csapattársaimé! Maradjunk annyiban, hogy a Győr klasszis csapat, tele világhírű játékosokkal. Évről évre ott van a Bajnokok Ligája esélyesei között. Tudatosan építkező, profi menedzsment dolgozik a sikerekért, és a szakmai stáb is nagyon felkészült. Most szépen agyondicsértem a Győrt.

– Legalábbis diplomatikusan fogalmaz.
– Pedig higgye el, valóban így gondolom. A világ egyik legjobb csapata vár ránk a Final Fourban.

– Annak idején miért jött el Győrből, ha tényleg minden klappolt?
– Kicsit egyedül éreztem magamat ott. Új kihívásra vágytam, és kaptam egy nagyon kecsegtető ajánlatot, amit vétek lett volna nem elfogadni. Tulajdonképpen visszatértem a Buducsnoszthoz, ahol korábban 2008 és 2012 között kézilabdáztam.

Forrás: MTI

Magyarországon egyedül érezte magát a többszörös gólkirály

– A győri csapattársai közül van, akivel tartja a kapcsolatot?
– Duda (Eduarda Amorim beceneve – a szerk.) hiányzik, néha szoktunk beszélni. Hatalmas erőssége az ETO-nak, és őt emberileg is kedvelem. A Final Four sorsolásán találkoztam Görbicz Anitával, aki hosszú évek óta meghatározó játékos Győrben.

– Mire számítsunk a Final Fourban? Jól sikerült a Buducsnoszt formaidőzítése, a negyeddöntők legnagyobb gólkülönbségű párbajában, 66-47-es összesítéssel búcsúztatták a Larvikot. Lehet ezt fokozni?
– Nagyon szeretnénk! Megjártuk a poklok poklát, mély hullámvölgyből kapaszkodtunk vissza, de a Ferencváros elleni hazai vereség után sok minden megváltozott. Akkor tudatosodott a csapatban, hogy többet nem hibázhatunk, ha célba akarunk érni. Azóta belelendültünk, nem is veszítettünk mérkőzést a BL-ben. Remélem, a Fradi elleni kisiklás után egy másik magyar csapat ellen is bizonyítjuk, hogy mennyit fejlődtünk.

A trófeahalmozó

A 32 éves jobbátlövő négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, az utóbbi hét évben legalább az elődöntőig jutott csapataival a BL-ben. Háromszor, 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben lett a sorozat gólkirálya. A 2012-es londoni olimpián ezüstérmet szerzett Montenegró válogatottjával, ugyanebben az évben tagja volt az Eb-győztes csapatnak. Mindkét tornán ő lett a gólkirály. 2012-ben és 2014-ben Montenegró legjobb sportolójának választották.

 

Hirdetés

Kiemelt

Már elérhető a legolcsóbb internet

Az állami védjegynek köszönhetően hamarosan országszerte elérhető lesz a világháló mindazok számára, akik eddig anyagi okok miatt nem csatlakoztak rá.

Poszt-trauma

A Facebook a templomok helyére lépne

Meg van a recept. Liberáliséknál széles lehet a mosoly...

A gyerek a hibás

A Népszava szerint a gyerek csökkenti az életszínvonalat.

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!