2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/hat-meccsre-terveznek-2665957/

Hat meccsre terveznek

A középdöntőt célozza meg a magyar válogatott a férfikézilabda Eb-n
Prémium csak abban az esetben jár a férfi-kézilabdaválogatottnak, ha az első nyolc között végez a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a bő keret valamennyi tagját, mind a 18 játékosát elviszi a horvátországi tornára, de csak holnap, a dánok elleni meccs előtt dönti el, hogy ki lesz a két kimaradó. A kapitány hazafias húrokat pengetett: megígérte, hogy olyan csapatot láthatunk az Eb-n, amelynek tagjai a végsőkig küzdenek az országukért.

Komolyabb önbizalom-növelő tréningen érezhette magát az ember, olyan erősen sulykolták a megszólalók a pozitív gondolatokat a Magyar Kézilabda-szövetség tegnapi sajtótájékoztatóján. A szövetség elnöke, Kocsis Máté határozottan megdicsérte Ljubomir Vranjes kapitányt, aki bátran vezényli a fiatalítást.

A pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar keret hét tagja is 1995-ben vagy az után született, a svéd szakember tehát valóban komolyan veszi a fiatalítást. Amúgy nincs is más választása: a tavalyi világbajnokság óta Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor és Ilyés Ferenc is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.

Ljubomir Vranjes magyarul előadott performansza nagy sikert aratott

Fotó: Mirkó István

Ljubomir Vranjes magyarul előadott performansza nagy sikert aratott

Formálódik a jövő csapata, a Kocsis Máté vezette elnökség abban bízik, hogy a válogatott továbbjut a középdöntőbe, azaz a dán, spanyol, cseh hármasból legalább egyet megelőz a csoportjában, majd további mérkőzéseket játszhat az Eb középdöntőjében. Prémium csak abban az esetben jár, ha Vranjes csapata a legjobb nyolc között végez a tornán.

A szövetség szakmai alelnöke, Marosi László a generációváltásra célozva kijelentette: új időszámítás kezdődik a válogatott életében. A középtávú cél a 2020-as olimpiai kvalifikáció; Tokió­ba világversenyeken keresztül vezet az út, és ha a középdöntőbe jut a csapat, akkor kiemeltként várhatja a jövő évi vb sorsolását.
Természetesen a kapitány is magához ragadta a mikrofont, sőt magyarul előadott négy mondata vastapsot váltott ki a jelenlevőkből.

„Jó napot kívánok, örülök, hogy itt lehetek! Már nagyon izgatottak vagyunk. Nehéz csoportunk van, de megtesszük a tőlünk telhető legjobbat. Jól felkészültünk, a játékosok alig várják, hogy elkezdhessék a tornát” – kezdte Vranjes, majd angolra váltott. Kifejtette, hogy csapatát olyan emberek alkotják, akik képesek harcolni az országukért.

A svéd szakember hozzátette: nem esélyesként utaznak az Európa-bajnokságra, hiszen a csoportellenfelek közül a dánok és a spanyolok is a világ legjobbjai közé tartoznak, de mindhárom ellenfelüket megpróbálják legyőzni. Nem tehetik meg, hogy elsősorban a csehek elleni – vélhetően a továbbjutásról döntő – meccsre koncentráljanak.

„Ha a csehek jó napot fognak ki, mi pedig rosszat, akkor ők nyernek, de ha mi a tudásunknak megfelelően játszunk, akkor nekünk kell győznünk” – fogalmazott. A csapatot jelenleg 18 játékos alkotja, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon. A szűk keretet legkésőbb holnap kell megneveznie Vranjesnek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet.

Érvényesült a papírforma

Kocsics Máté bejelentette, hogy a szövetség a férfiaknál Lékai Mátét, a nőknél pedig Görbicz Anitát választotta a múlt év legjobb magyar kézilabdázójának. A juniorok közül Győri Mátyás és Háfra Noémi lett a legjobb, a légiósoknál pedig a szlovén Gasper Margucra és a norvég Nora Mörkre esett a választás.

 

Kiemelt

Ünnepelt a sportos kerület

Budafok-Tétény tizenkilenc ifjú sporthőse gyűlt össze a Klauzál Gábor Művelődési házban és találkozott Karsay Ferenccel a kerület polgármesterével és Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével.

Poszt-trauma

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!