2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/hajnalra-kiderul-sirni-kell-e-argentinaert-2318086/

Hajnalra kiderül, sírni kell-e Argentínáért

Ami mindenkit érdekel: ha Messiék győznek Quitóban, legrosszabb esetben osztályozót játszanak Új-Zélanddal, de ugyanez még vereség esetén is összejöhet.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra Dél-Amerikából a legnehezebb kijutni. Tudniillik egy fordulóval a befejezés előtt ez csak Brazíliának sikerült matematikailag, s még a második helyen álló Uruguay (28 pont) is pótselejtezőre kényszerülhet, ha otthon kikap Bolíviától (ami persze képtelenség…), s a többi eredmény extrém módon alakul. Kulcsmeccs több is van. Az ötödik Peru (25) a negyedik Kolumbiát (26) fogadja, a hatodik Argentína (25) a nyolcadik Ecuadorhoz (20) látogat, a hetedik Paraguay (24) a sereghajtó Venezuelát látja vendégül, a harmadik Chile (26) pedig a csoportgyőztes Brazíliánál (38) vizitál.

Ami mindenkit érdekel: ha Messiék (képünkön) győznek Quitóban, legrosszabb esetben osztályozót játszanak Új-Zélanddal, de ugyanez még vereség esetén is összejöhet. Amikor ezeket a sorokat papírra vetjük, 15 válogatott biztosította kijutását Oroszországba a 32-ből: a házigazdán kívül Brazília, Mexikó, Costa Rica, Irán, Dél-Korea, Japán, Szaúd-Arábia, Nigéria, Egyiptom, Németország, Belgium, Anglia, Spanyolország, Lengyelország. Európából ma Franciaország vagy Svédország csatlakozik, a „magyar” csoportot most nem számítva.

Fotó: Reuters

Pótselejtezős helyre Hollandia akkor ér oda, ha hét góllal veri Svédországot, illetve a H csoportban a Bosznia-Hercegovinát két góllal megelőző Görögország osztályozója is holtbiztos, hiszen a 2004-es Európa-bajnok a világ talán leggyengébb válogatottját, Gibraltárt fogadja. (Ilyen ország egyébként nincs is…)

Nem érdektelen felidézni a pontegyenlőség esetén érvénybe lépő szabályt. A kilenc európai második helyezett közül nyolc vív pótselejtezőt. A kilenc második helyezett közötti sorrendet az elért pontszám dönti el úgy, hogy a csoportok hatodik helyezettje elleni eredmények kiesnek. Pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt. A csoportokon belüli második hely eldöntésénél, ha pontegyenlőség áll fenn a második és a harmadik (esetleg a negyedik) között, akkor ugyancsak a gólkülönbség számít, de itt már a hatodik helyezettek elleni eredményt is figyelembe kell venni. A playoff sorsolását október 17-én, jövő kedden, 14.00 órától tartják Zürichben, a meccseket november 9. és 14. között játsszák le oda-visszavágó alapon.

Világbajnoki selejtezők, Európa, A csoport: Franciaország–Fehéroroszország, Luxemburg–Bulgária, Hollandia–Svédország; H csoport: Belgium–Ciprus, Észtország–Bosznia-Hercego­vina, Görögország–Gibraltár (valamennyi 20.45 órakor kezdődik). Dél-Amerika: Brazília–Chile, Ecuador–Argen­tína, Para­guay–Venezuela, Peru–Kolumbia, Uruguay–Bolívia (valamennyi hajnali 1.30-kor kezdődik.)

Kiemelt

Rajtol az intézményi háború

Az Európai Bizottság és az EP megannyi tagja bírálta az Európai Tanács lengyel elnökét, aki hatástalannak és rendkívül megosztónak bélyegezte a brüsszeli kvótatervet.

Poszt-trauma

NO-GO zóna Budaörsön?

A kulturális sokszínűség jegyében.

Deutsch Tamás keményen beszólt az ellenzéknek

Sakk és matt.

Vona keresztfiának gusztustalan megnyilatkozása

Egy altáji humorlabdacs utóélete.

Nyitott kapukat dönget az MSZP

A Fidesz-kormány már visszadta a a 13. havi nyugdíjat, sőt!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!