2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/gyertyahiba-utan-szikranyi-remeny-2318377/

Gyertyahiba után szikrányi remény

Sebastian Vettel nem okolja a Ferrarit az ismétlődő technikai malőrök miatt

Maurizio Arrivabene ígéri, hogy az utolsó verseny utolsó kanyarjáig küzdeni fognak, és hivatalból mi mást is mondhatna a Ferrari ­csapatfőnöke? Ám azután, hogy a Formula–1-es világbajnokság múlt vasárnapi Japán Nagydíját a vb-n vezető Lewis Hamilton nyerte meg a Mercedesszel, ­Sebastian Vettel pedig már az ötödik körben kiesett motorhiba miatt, és a hátránya négy futammal a vége előtt 59 pontra nőtt, a német pilóta gyakorlatilag lemondhat a világbajnoki címről. S meglehet, ez már jövő hét végén, az Egyesült Államok nagydíján végérvényessé válik. Amennyiben Austinban Hamilton győz, és Vettel legfeljebb hatodik lesz, avagy Hamiltont a második helyen intik le, Vettel pedig nem végez az első nyolcban, már számolgatni sem kell tovább; a ­stuttgarti istálló brit pilótája ugyanúgy négyszeres világbajnok lesz, mint a Red Bull-lal négyszer megkoronázott fő ellenlábasa.

A német pilóta védelmébe vette a csapatát

Fotó: Reuters

A német pilóta védelmébe vette a csapatát

Ha csak a legutóbbi három futamot nézzük, Vettelnek hihetetlen pechszériá­ja van. Szingapúrban rajtbaleset során egyből kiesett, Szepangban és Szuzukában cserben hagyta az autója. Malajziában a motorproblémája miatt csak az utolsó helyről indulhatott – innen nézve a negyedik helye nem rossz –, legutóbb pedig konkrétan egy elromlott gyújtógyertya miatt kellett feladnia a versenyt. Utóbb kiderült, hogy a maranellóiak bokszában a rajt előtt észlelték a problémát, és a szerelők megpróbálták orvosolni, azonban nem jártak sikerrel. Így várható volt, hogy Vettel nem ér célba.

Találó a német sajtóból a Stuttgarter Nachrichten megfogalmazása: „Már csak szikrányi remény maradt Vettel számára, hogy megszerezze idén az első vb-címét a Ferrarival. Ez a szikra hiányzott az egyik gyertyából a Japán Nagydíj rajtjánál.”

Vettel a három ázsiai futamon csupán 12 pontot szerzett – Hamilton 68-at –, de nem kárhoztatja a csapatát: „Egy pilóta lehet kritikus, különösen akkor, ha rosszul mennek a dolgok, azonban nekem most meg kell védenem a csapatomat, mert eddig egészen kiváló munkát végeztünk. Természetesen, az elmúlt két futamon előfordult problémákért nagy kár, ám ezek is részei az autósportnak. Most szusszannunk kell egy kicsit, hogy aztán az utolsó négy futamon mindent kiadjunk magunkból, és majd meglátjuk, hogy mi lesz” – mondja Vettel. A másik oldalon is hűvös profik vannak, akik még nem kezdenek ünnepelni. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint egy percre sem szabad kiengedniük a hátralévő négy versenyen, és Hamilton is azt hangoztatja, továbbra is mindent ugyanúgy csinál, mint eddig.

A Ferrarinál viszont valami újat kellene mutatni…

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!