2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Sport, Vizes VB
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/golzaporos-bemelegites-1958563/

Gólzáporos bemelegítés

Női pólósaink a Japán elleni 20-11-es sikerrel hangoltak
Látszott a magyar lányokon, ahogy bevonultak a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott medencéjéhez, hogy meghallgassák a Himnuszt a Japán elleni vb-bemutatkozásuk előtt: bizony meg vannak illetődve Takács Orsolyáék.

No, nem az ellenféltől – a pöttömnyi távol-keletiek utcahosszal esnének ki az OB I-ből –, hanem a csaknem zsúfolásig megtöltött lelátóról feléjük zúduló fülsiketítő ovációtól. Pedig csak egy habkönnyűnek tűnő csoportmeccs volt a C kvartettben – de nyitómeccs! És az mindig különleges, főleg ha világbajnoki.

Csak fél percig tartott a megilletődöttség: a japán kapus egy nem túl erős lövést Bujka Barbara elé ütött, és a világ talán legjobb centere ballal látványos gólt csavart. Aztán Bujka ráduplázott, az újonc Szilágyi Dorka is lőtt gyorsan egy bal, majd egy jobb sarkos bombát, és 4-1-re hoztuk az első nyolc percet, mert Jamamoto is bevert egy szép gólt; gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Bujkáról, mintha csak egy páncélos csatahajót légpuskával próbáltak volna meg elsüllyeszteni, lepattantak a feleakkora ázsiai védők, a Szeged klasszisa félidőben már öt gólnál járt, a csapat meg tucatnál.

Szilágyi Dorottya újoncként nem volt megilletődött

A kedélyes játszadozást élvezte a publikum, főleg hogy a csapat legalacsonyabb pólósa, a kaliforniai Berkeley egyetem hallgatója, Antal Dóra is elkezdte termelni a gólokat. Keszthelyi Rita látványos ejtése, majd Tóth Ildikó második centergólja már-már euforikus állapotba taszította a rajongókat. Azt azért el kellett ismerni Jamamoto harmadik találata után, hogy az ellenfél centere is sokat elsajátított már a póló tudományából.

A fölényes magyar győzelmet azonban semmiféle veszély nem fenyegette, s külön öröm volt, hogy a másik újonc, Gurisatti Gréta is bevágott gyorsan egy duplát. Kiállítás szinte nem is volt – alig-alig szabálytalankodtak a csapatok –, úgyszólván minden gól akcióból esett, még a vendégekéi is, a kelleténél kicsit több is, főleg, miután Gangl Edinát Kasó Orsolya váltotta a kapukban. Így is meglett a húszas…

C csoport, első forduló: Magyarország–Japán 20-11 (4-1, 8-3, 5-2, 3-5). Góldobóink: Bujka 5, Keszthelyi és Tóth 4-4, Antal, Gurisatti, Szilágyi 2-2, Czigány 1.

» Még több cikk a vizes vb-ről itt.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!