2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Sport, Vizes VB
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/golzaporos-bemelegites-1958563/

Gólzáporos bemelegítés

Női pólósaink a Japán elleni 20-11-es sikerrel hangoltak
Látszott a magyar lányokon, ahogy bevonultak a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott medencéjéhez, hogy meghallgassák a Himnuszt a Japán elleni vb-bemutatkozásuk előtt: bizony meg vannak illetődve Takács Orsolyáék.

No, nem az ellenféltől – a pöttömnyi távol-keletiek utcahosszal esnének ki az OB I-ből –, hanem a csaknem zsúfolásig megtöltött lelátóról feléjük zúduló fülsiketítő ovációtól. Pedig csak egy habkönnyűnek tűnő csoportmeccs volt a C kvartettben – de nyitómeccs! És az mindig különleges, főleg ha világbajnoki.

Csak fél percig tartott a megilletődöttség: a japán kapus egy nem túl erős lövést Bujka Barbara elé ütött, és a világ talán legjobb centere ballal látványos gólt csavart. Aztán Bujka ráduplázott, az újonc Szilágyi Dorka is lőtt gyorsan egy bal, majd egy jobb sarkos bombát, és 4-1-re hoztuk az első nyolc percet, mert Jamamoto is bevert egy szép gólt; gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Bujkáról, mintha csak egy páncélos csatahajót légpuskával próbáltak volna meg elsüllyeszteni, lepattantak a feleakkora ázsiai védők, a Szeged klasszisa félidőben már öt gólnál járt, a csapat meg tucatnál.

Szilágyi Dorottya újoncként nem volt megilletődött

A kedélyes játszadozást élvezte a publikum, főleg hogy a csapat legalacsonyabb pólósa, a kaliforniai Berkeley egyetem hallgatója, Antal Dóra is elkezdte termelni a gólokat. Keszthelyi Rita látványos ejtése, majd Tóth Ildikó második centergólja már-már euforikus állapotba taszította a rajongókat. Azt azért el kellett ismerni Jamamoto harmadik találata után, hogy az ellenfél centere is sokat elsajátított már a póló tudományából.

A fölényes magyar győzelmet azonban semmiféle veszély nem fenyegette, s külön öröm volt, hogy a másik újonc, Gurisatti Gréta is bevágott gyorsan egy duplát. Kiállítás szinte nem is volt – alig-alig szabálytalankodtak a csapatok –, úgyszólván minden gól akcióból esett, még a vendégekéi is, a kelleténél kicsit több is, főleg, miután Gangl Edinát Kasó Orsolya váltotta a kapukban. Így is meglett a húszas…

C csoport, első forduló: Magyarország–Japán 20-11 (4-1, 8-3, 5-2, 3-5). Góldobóink: Bujka 5, Keszthelyi és Tóth 4-4, Antal, Gurisatti, Szilágyi 2-2, Czigány 1.

» Még több cikk a vizes vb-ről itt.

Hirdetés

Kiemelt

Szijjártó Péter: Minden eddiginél fontosabb a nukleáris kísérletek tilalma

Szijjártó Péter azt kérte azoktól az országoktól, amelyeknek jelentős nukleáris kapacitásai vannak, hogy írják alá és ratifikálják az egyezményt.

Poszt-trauma

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Sokan példát vehetnének az új magyar sportcsillagról

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!