2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/georges-leekens-azt-szeretnem-ha-gyulolnenek-ellenunk-jatszani-2625682/

Georges Leekens: Azt szeretném, ha gyűlölnének ellenünk játszani

ECHO TV
Exkluzív interjú a Napi aktuálisban a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával. Georges Leekens szereti a kihívásokat és úgy véli, a magyar csapat irányítása márpedig az. Számos példát említett, amiben változtatni kell, azonban vannak minták, amiket ezután is követni fognak. A játékosoktól azt fogja kérni, amit tudnak és azt, hogy gondolkodjanak végre futballnyelven.
Georges Leekens dolgozott korábban Afrikában, a belga válogatottal, kluboknál, húsznál is több csapattal. A szakember néhány évvel ezelőtt Brüsszelben került kapcsolatba a magyar küldöttséggel, de akkor nem született döntés. Miután találkozott személyesen is Csányi Sándorral az MLSZ elnökével, megállapodtak. A magyar lesz a hatodik nemzeti válogatottja.
Úgy gondolom a magyar válogatott irányítása egy nagy kihívás és én szeretem a kihívásokat. Sok ilyet csináltam már életemben és most is van bennem szenvedély végigcsinálni.

– hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Kár lenne tagadni, az elmúlt egy év igazán rosszul sikerült a magyar válogatott számára, Georges Leekens viszont azért jött, hogy segítsen. Tisztában van azzal, hogy egymagában kevés, együtt kell működnie, nemcsak az edzői stábbal hanem a magyar emberekkel is.

A labdarúgás nem egyszerűen sport, hanem nevelési eszköz.
Ezért tartotta fontosnak, hogy olyan edzőkkel is találkozzon, akik az utánpótlásban dolgoznak. Sokkal jobban kell tisztelni az edzőket és a játékvezetőket, ezért ebben is lesz változást a képzést illetően.
Filozófiája, hogy a rendszert kell a játékosokhoz igazítani, attól függően milyen képességűek. El kell fedni a gyengeségeket, amik most nagyon látszanak és meg kell mutatni erősségeinket. A közönség is azt szeretné látni, hogy a játékosok keményen dolgoznak és látják a szívet.

Ki lehet kapni de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan. A szurkoló megérti, hogy nem játszunk úgy, mint Spanyolország vagy Belgium, tudjuk, hogy a mi minőségünk nem ez. De fejlődni tudunk, magyarázta a szövetségi kapitány .

Célja a jelenlegi hibák kiküszöbölése, és szeretné, ha nem csak legyintenének ránk, hogy „Ó, holnap csak a magyar csapattal játszunk”. A szövetségi kapitány azt szeretné, ha félnének a válogatottól.
Azt szeretném, ha gyűlölnének ellenünk játszani.
Továbbá szeretné a bajnokság színvonalát is emelni, hogy ne essünk ki a nemzetközi összecsapások első fordulóiban. Amennyiben emelkedik a színvonal az jótékony hatással lesz a válogatottra is. Szerinte egy magyar játékosnak Magyarországon kell játszania és jobban kell az érzelmeket is kezelni.
Követni kell a felfelé vezető utat és így lát esélyt arra, hogy ott legyünk a 2020-as Európa-Bajnokságon.
A fociban sosem lehet biztosra menni. Hinni kell abban, amit csinálunk, különben hiába jöttem ide.
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető.

Kiemelt

Izgalmak a Műcsarnokban

Az elmúlt négy évben kialakult gyakorlat szerint a Műcsarnok építészeti adottságaira idén is nagy figyelmet fordítottak.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!