2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/galaest-mersey-partjan-2542189/

Gálaest a Mersey partján

Kylian Mbappé 19 évesen már felállított egy rekordot a BL-ben
Szerda este vált véglegessé a labdarúgó Bajnokok Ligájában a tizenhat közé jutó csapatok listája. Egy nappal korábban patinás klubok is búcsúztak a sorozattól, volt, amelyik emelt fővel, de volt, amelyik szégyenkezve bukott el.

A Guttmann-átok a modern futball egyik leghíresebb legendája. A magyar Guttmann Béla 1962-ben a második BEK-trófeáját nyerte meg a Benficá- val, amiért külön prémiumot szeretett volna kapni, ám António Mundrunga, a klub elnöke ezt megtagadta, mire a dühösen távozó edző megátkozta a portugál csapatot azzal, hogy soha többé (más források szerint száz évig) nem nyer európai kupát. Az átok meg is fogant, a Benfica azóta nyolc finálét bukott el, ám most ennél is nagyobb csúfság esett meg vele: a most zajló Bajnokok Ligája sorozatban egyetlen pontot sem volt képes szerezni, egyedüliként az egész mezőnyben!

Az Atlético Madrid 2014-ben és 2016- ban is döntőt játszott, most azonban nem jutott el a kieséses szakaszba. Az utolsó körben nagyot harcolt a remény túléléséért Londonban, ám a Chelsea egyenlíteni tudott, ráadásul a csoport másik meccsén a Roma győzött, így a spanyolok számára maradt a tisztes búcsú, a harmadik hely és vele az Európa-liga. „Csak egy mérkőzést veszítettünk el a csoportkörben, azt is a kilencvenharmadik percben – vont mérleget Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője. – A bizonyítványt majd az idény végén osztják ki, most új kihívások előtt állunk az Európa-ligában, új álmok álmodói leszünk. A negatívumokból kell erőt merítenünk, ezeket pozitívumokká kell átalakítanunk.”

A többi csoportban nem történt semmi szenzáció. A Bayernnek négy góllal kellett volna legyőznie a PSG-t a csoportelsőséghez, ám csak 3-1-re nyert, de a már biztos továbbjutás tudatában emiatt aligha füstölögnek a bajorok.

Végül egy statisztikai érdekesség: a 19 éves Kylian Mbappé, a PSG tinije megszerezte pályafutása tizedik BLgólját, ehhez 15 találkozóra volt szüksége, és ezzel rekordot döntött: korábban senki sem érte el a tízgólos határt a Bajnokok Ligájában ilyen fiatalon.

Viszont olyasvalaki sem akadt még eddig, aki a csoportkör mind a hat mecscsén betalált volna – tegnap estig. Ekkor Cristiano Ronaldo a Real Madrid második gólját szerezte a Borussia Dortmund ellen – s ez azt jelentette, hogy az APOEL-nek, a Tottenhamnek és a Dortmundnak is vágott legalább egyet, oda-vissza. Idén tíz talá- lattal zárta a csoportkört, a saját 11 gó- los csúcsa, 2014–2015-ből, életben maradt. A Madrid majdnem elszórakozta a győzelmet, pillanatok alatt 2-0-ra meglépett, de aztán Aubameyang egymaga egyenlített, a végén azonban Lucas Vázquez kicsikarta a hazai sikert.

A Napoli is kipottyant a BL-ből, és ezt a Manchester City nem túl sportszerű húzásának köszönhette. Guardiola a tartalékcsapatát küldte pályá- ra Doneckben, ki is kaptak az angolok, s ezek után Mertenséknek már nem volt értelme csipkedni magukat. Elbú- csúzott a BL-től, így az El-ben folytatja Gulácsi Péter csapata, a Leipzig; az APOEL Nicosia, Sallai Roland (aki tegnap csere volt) együttese még ott sem…

Coutinho mesterhármassal segítette a kieséses szakaszba a régi fényében csillogó Liverpoolt

Fotó: Reuters

Coutinho mesterhármassal segítette a kieséses szakaszba a régi fényében csillogó Liverpoolt

Az est hőse a Liverpool és Philippe Coutinho volt, a brazil mesterhármassal repítette az élre a Mersey-partiakat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, keddi eredmények. A csoport: Manchester United–CSZKA Moszkva 2-1, Benfica–Basel 0-2; a végeredmény: 1. Manchester United 15 pont, 2. Basel 12, 3. CSZKA 9, 4. Benfica 0. B cs.: Celtic Glasgow–Anderlecht 0-1, Bayern München–Paris Saint-Germain 3-1; a végeredmény: 1. PSG 15, 2. Bayern 15, 3. Celtic 3, 4. Anderlecht 3. C cs.: Roma–Qarabag 1-0, Chelsea– Atlético Madrid 1-1; a végeredmény: 1. Roma 11, 2. Chelsea 11, 3. Atlético 7, 4. Qarabag 2. D cs.: Olimpiakosz– Juventus 0-2, Barcelona–Sporting Lisboa 2-0; a végeredmény: 1. Barcelona 14, 2. Juventus 11, 3. Sporting 7, 4. Olimpiakosz 1.

Szerdán történt, E cs.: Liverpool–Szpartak 7-0, Maribor–Sevilla 1-0; a végeredmény: 1. Liverpool 12, 2. Sevilla 9, 3. Szpartak 6, 4. Maribor 3. F cs.: Feyenoord–Napoli 2-1, Sahtar–Manchester City 2-1; a végeredmény: 1. ManCity 15, 2. Sahtar 12, 3. Napoli 6, 4. Feyenoord 3. G cs.: Porto–Monaco 5-2, RB Leipzig–Besiktas 1-2; a végeredmény: 1. Besiktas 14, 2. Porto 10, 3. Leipzig 7, 4. Monaco 2. H cs.: Real Madrid–Dortmund 3-2, Tottenham–APOEL 3-0; a végeredmény: 1. Tottenham 16, 2. Real Madrid 13, 3. Dortmund 2, 4. APOEL

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!