2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/foproba-remek-ellenfelekkel-2485282/

Főpróba remek ellenfelekkel

A Politico hírportál szerint nem utolsósorban a szervezet LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) közösségének nyomására
A házigazda Norvégia mellett Oroszország és Dél-Korea lesz a magyar női kézilabda-válogatott ellenfele a ma kezdődő felkészülési tornán. Kim Rasmussen 16 fős világbajnoki keretének összetétele még változhat. Szucsánszki Zita egyelőre tartaléksorban várja a kapitány hívását, Tomori Zsuzsanna pedig a rehabilitációját végzi.

A hét elején Budapesten gyakorolt a december elsején kezdődő vb előtti utolsó jelentős felkészülési tornára a női kézilabda-válogatott. Kim Rasmussen csapata tegnap elutazott Oslóba, ahol a Möbelringen-kupán neves ellenfelekkel, sorrendben ma Oroszországgal (tv: Sport1, 20.30), szombaton Norvégiával (18.15, tv: Sport1), vasárnap pedig Dél-Korea csapatával (16.00, tv: Sport2) játszik.

A Győri Audi ETO KC játékosa, Tomori Zsuzsanna ugyan részt vett a közös edzéseken, ám egyelőre rehabilitá­ciós munkát végez, Kim Rasmussen szövetségi kapitány a játékossal és az orvosokkal egyeztetve a jövő hét elején dönti el, az átlövő részt vehet-e a németországi világbajnokságon. Az FTC-­Rail ­Cargo Hungaria irányítója, a vállsérülése után még nem teljesen egészséges Szucsánszki Zita egyelőre tartalékként készül, de a jövő héten akár már ő is csatlakozhat a válogatotthoz – ha szükség lesz rá. (A november 10-én kihirdetett szűkített, 19 fős keretnek Tomori tagja volt, a Ferencváros irányítója, Szucsánszki viszont nem.)

„Zita áll közelebb ahhoz, hogy csatlakozzon a válogatotthoz, ha szükségünk lenne rá. Zsuzsi nagyon sokat dolgozik azért, hogy visszatérhessen. Nyitva hagyom mindkettőjük számára az ajtót” – nyilatkozta a magyarok dán kapitánya, Kim Rasmussen. Lényeges különbség a két meghatározó játékos között, hogy Szucsánszki rendszeresen játszik klubcsapatában, Tomori viszont a térdsérülése miatt október eleje óta nem lépett pályára. A győri átlövő szereplése így nyilván komoly kockázattal járhat.

Fotó: Mirkó istván

Kovacsics Anikó kulcsember lehet a németországi vb-n

A világbajnokságra 16 kézilabdázó nevezhető, és bár a torna folyamán cserélni is lehet, az új játékosok csak a korábban kihirdetett, 28 fős bő keret tagjai közül kerülhetnek ki. A magyar válogatott a norvégokkal, a svédekkel, az argentinokkal, a lengyelekkel és a csehekkel szerepel egy csoportban a decemberben kezdődő világbajnokságon.

„Az év során több extra edzést is be tudtunk iktatni a programba, most, közvetlenül az év végi világverseny előtt azonban szinte alig lesz edzésünk, igaz, rendkívül erős csapatokkal találkozunk a vb-t megelőző felkészülési tornán; Norvégia, Oroszország és Dél-Korea ellen felmérhetjük, hol is tartunk. A legfontosabb a stabil védekezés és az ebből szerzett indításgólok” – adott helyzetjelentést a kapitány.

Hozzátette, elképzelhető, hogy kicsit „unalmasabb” lesz a csapat játéka, de a cél mindent felülír, márpedig ő arra törekszik, hogy a válogatott fegyelmezettebben kézilabdázzon, mint korábban.

Kim Rasmussen megerősítette, a vasárnapig tartó Möbelringen-kupára 18 játékos utazik Norvégiába. „Igaz, hogy mindenki fáradt, de a játékosok remek formában vannak. A klubcsapatok kiváló munkát végeztek az elmúlt egy esztendőben, ami örömteli. Ennek köszönhetően a lányok sokkal jobb fizikai állapotban vannak, mint tavaly.

Egyértelműen kijelenthetem, hogy a mostani keretünk erősebb, mint az egy évvel ezelőtti” – szögezte le a tavaly kinevezett Kim Rasmussen. A dán szakember a második jelentős megméretésére készül magyar kapitányként. A tavaly decemberi, svédországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végzett a női válogatottal.

Kiemelt

Havast védi Vonáék lapja

Baukó Éva és Molnár Anikó után Gesztesi Károly is megszólalt Havas Henrik ügyében, a színész szerint a televíziós rendszeresen zaklatta Liptai Claudiát, amikor közösen vezettek műsort.

Poszt-trauma

Magyar szívvel: Big Mac-index

A Big Mac reklámarca lesz Vona Gábor?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!