2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/fiatalitas-elott-feluton-2634085/

Fiatalítás előtt félúton

Több meglepetés is akad a férfikézilabda Eb-keretben

A magyar férfi-kézilabdaválogatott tegnap Budapesten folytatta a felkészülést a január 12-én kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra. A 2020-ig kinevezett szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes új csapat építésére szerződött, ám ez nem egyszerű. A svéd szakember tavaly nyáron vette át az irányítást, de csak a hét végén, a Svédország elleni felkészülési mérkőzéseken mutatkozik be a válogatott élén.

A tavalyi világbajnokság után Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, az Eb-felkészülés előtt derült ki, hogy Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült. Hosszú idő után a horvátországi Eb lesz az első világverseny, ahol nem Szegedről és Veszprémből érkeznek a szélsők: ezúttal Balatonfüredről, Dabasról és Budakalászról hívott embereket a kapitány, aki nem számít a tapasztalt Harsányi Gergő játékára. Ljubomir Vranjes január 12-ig nevezheti meg a 16 tagú szűk keretet, a csoportkörben és a középdöntőben két-két alkalommal cserélhet.

Mikler Roland biztos pont a kapuban

Fotó: Mirkó István

Mikler Roland biztos pont a kapuban

A magyar válogatott 18 fős kerete, kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Mikler Roland (Telekom Veszprém), jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas), jobbátlövők: Ancsin Gábor (Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (Lemgo, Németország), irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, Svájc), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém), beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Tatabánya), Vilovszki Uros (Székely­udvarhelyi KC, Románia), balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Dzsamali Iman (Veszprém), Ligetvári Patrik (Veszprém), balszélső: Fekete Dávid (Budakalász).

A magyar válogatott január 13-án Dánia, 15-én Spanyolország, 17-én Csehország ellen játszik az Európa-bajnokság csoportkörében. A négy csapat közül három jut tovább a középdöntőbe.

Kiemelt

Okos, hűséges és egyéni

A robotok tervezése során inkább az állatok viselkedését kell alapul venni – javasolják az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszék munkatársai.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!