2017. május 25., csütörtök, Orbán napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/faradt-olaj-1730926/

Fáradt Olaj

Az elmúlt hat évben megszerzett öt bajnoki címmel és négy Magyar Kupa-győzelemmel a háta mögött, ám csupán az ötödik helyről vágott neki a címvédő Szolnoki Olaj a 2016–2017-es férfikosárlabda NB I rájátszásának. Egész évben látszott, hogy valami nincs rendben a Tiszaligetben, hiába alkotta a keretet a drága légiósokon kívül az Európa-bajnokság döntőjébe eljutott válogatottunk négy erőssége – Vojvoda Dávid, Eilingsfeld János, Wittmann Krisztián és Tóth Ádám –, hiába volt a vezetőedző ugyanaz az ember, aki a nemzeti együttest kivezette az Eb-re (Sztojan Ivkovics), a kétfrontos helytállás – bajnokság és Bajnokok Ligája – meghaladta a csapat erejét. Ivkovicsot januárban menesztették, s amikor a csupa szív régi motoros, Kmézics Zorán átvette a kormánykereket, egy időre helyreállt a világ rendje.

De nem sokáig, kiderült, nagyobb a baj annál, semhogy azt egy edzőváltás orvosolhatná.

A playoffnak pályahátrányból vágott neki a csapat, s amint vasárnap este kiderült, ez végzetesnek bizonyult. 2-2-es állás után Zalaegerszegen kellett kiállni a döntő csatára, és ezt óriási hajrájával a ZTE nyerte meg, a megfáradt Olajnak idő előtt véget ért a szezon. Hiányzott a sérült Andric, Wittmann pályára sem lépett, Vojvodát a második félidőre kikapcsolták a játékból – mindez együtt már túl sok volt a demoralizálódott társaságnak.

Tegnap értékelést akartunk kérni Tóth Zoltántól, de az ügyvezető elhárította érdeklődésünket, mondván, most nem alkalmas a pillanat, egyenként találkozik az összes játékossal. Valószínűleg tetemrehívás van most soron a Tisza partján. Azt, hogy vajon lezárult-e egy hosszú fejezet, vagy őszre megint összeáll egy potenciális bajnokcsapat, most még nem tudhatjuk. A leggazdagabb magyar kosárklubnál – úgy tudni – nem fogyott el a pénz, Nyerges Zsolt tulajdonos továbbra is finanszírozza a csapatot, mint ahogy a szolnoki vízilabdát és a – most még – NB II-es futballt is. A mostani keret azonban elfáradt, a légiósok testileg-lelkileg megöregedtek, s a legjobb, idehaza játszó magyarnak, Vojvodának is új impulzusra van szüksége, bár bejelentették, két évvel hosszabbított. Talán a közelgő kolozsvári Eb-kaland megadhatja ezt a lökést. Egy olajcsere ilyenkor nem árt…

Hirdetés

Kiemelt

Magyar gyökerekkel Argentínában

Hamarosan tiszteletbeli konzulátus nyílik Észak-Argentínában, a Chaco provinciában található Villa Ángela településen, ahol még a polgármester is magyar.

Poszt-trauma

Az agresszió bármikor megismétlődhet!

Olga néni karjaiban kötnek ki, pedig egy gyermekpszichológus többet érne.

Újabb dermesztő Soros-akta került nyilvánosságra

800 millió dollárral fogad a spekuláns.

Liberálisék már kezdik: nem is volt terrorizmus Manchesterben

Majd ők megmondják.

A fal adta a másikat Fekete-Győrnek

Saját párttársa ismerte be az igazságot.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!