2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/ez-bizony-nem-kick-box-2544817/

Ez bizony nem kick-box

Az ötszörös világbajnok „kiránduló” gyors búcsúja

Veres Roland hiába ötszörös világbajnok kick-boxban, első kirándulása a rokon sportág, az ökölvívás országos bajnokságára nem sikerült igazán. A 18 éves pesti srác, Szuknai Zsuzsa tanítványa ugyan nagyon ügyesen, remek reflexszel bunyózott, de ez egy másik műfaj, itt a no contact vagy legfeljebb a semi-contact harcmodorral nem lehet sokra vinni.

Főleg, hogy a Halassy Olivér Sportközpontban a négy közé jutásért a nála egy évvel idősebb junior Eb-bronzérmes Virbán Gábor volt az ellenfele. A tatabányai fiú keményen ütött, és bár sokszor nem talált, a bírókra jobb benyomást gyakorolt, és egyhangú pontozással megnyerte a mérkőzést.

Verest kick-boxoló társai elkísérték a mérkőzésre, a meccs után vigasztalni próbálták az ötszörös világbajnok szőke fiút, de sikertelenül – Veres vigasztalhatatlan volt. Pedig nincs oka az elkeseredésre, van érzéke a bunyóhoz, csak még meg kell erősödnie.

Fotó: Kurucz Árpád

Veres Rolandnak (pirosban) még szoknia kell az ökölvívást

Az ötszörös bajnok, Eb-bronzérmes Ungvári Istvánnak nincs szüksége erősödésre, őt az sem zavarja, hogy már két éve nem bokszol, Bajorországban keresi kenyerét targoncás árufeltöltőként, a sportot számára a rendszeres futás jelenti. Sebaj, Máté Attila tanítványa tegnap a 49 kg negyeddöntőjében egy menet alatt elintézte a hódmezővásárhelyi Ferhat Welatot.

A nagymenők meg sem izzadtak: 64 kg-ban Kovács Richárd döntő fölénnyel verte a kecskeméti Novák Ádámot, 69 kg-ban a Vereshez hasonlóan kick-box-betyár Görbics Gábor is ledarálta Harkó Leventét, középsúlyban pedig az Eb-bronzérmes Harcsa Zoltán döntő fölénnyel bizonyult jobbnak Major Róbertnél. Harcsa formája kirobbanó, egyelőre kiemelkedik a mezőnyből, nemcsak a 75 kilósok közül, hanem mindenkit ide számítva.

Ma az elődöntőket rendezik 15.00 órától a Madárfészek Akadémia újpesti termében, húsz párban.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!