2017. június 24., szombat, Iván napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/enrique-megemeli-kalapjat-1603504/

Enrique megemeli a kalapját

A Monaco ott van a BL-ben, ahol lennie kell · Ma sorsolják az elődöntőt
Nem történt semmi meglepő a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a negyeddöntők utolsó játéknapján, azok a csapatok jutottak tovább, a Juventus és a Monaco, amelyek ehhez már az első meccsen közelebb kerültek.

Két spanyol, egy francia és egy olasz csapat várja a Bajnokok Ligájában a mai sorsolást, hogy kiderüljön, kik mérkőznek meg egymással a június 3-i cardiffi döntőbe jutásért. Akár az is előfordulhat, hogy a Real Madrid és az Atlético Madrid az elődöntőben elkerüli egymást, majd összefut egymással a fináléban – 2014 és 2016 után ez harmadszor történne meg. Ők már kedden biztosították a helyüket a legjobb négy között, ahova a Monaco és a Juventus egy nappal később lépett be, tulajdonképpen simán, gond nélkül.

A Barcelona Juventus elleni fellépését kísérte nagyobb érdeklődés; a katalánok másfél hónapon belül másodszor nem voltak képesek a lehetetlen küldetés végrehajtására: egy gólt sem tudtak szerezni, nemhogy hármat. „Megpróbáltuk felpörgetni a tempót, sok lövéssel eltalálni a kaput, de a támadó harmadban sajnos tompák voltunk” – ismerte el Luis Enrique, a Barca vezetőedzője. „Jó meccs volt két kitűnő csapat között, megemelem a kalapomat a Juventus előtt. Hogy elérhetik-e a döntőt? Nagyszerű edzőjük van, nagyszerű játékosaik, minden adva van ahhoz, hogy BL-t nyerjenek” – tette hozzá.

Forrás: MTI

A még csak 18 éves Kylian Mbappé volt a Dortmund elleni párharc hőse

Kollégája, Massimiliano Allegri büszkén és boldogan nyilatkozott, felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy a Barcelona a két meccsen egyetlen gólt sem tudott szerezni ellenük, majd felfedte a sikerük titkát is: „A klub nagyszerűen dolgozott annak érdekében, hogy minőségi játékoskeretet állítson össze olyan emberekből, akiknek más-más erősségeik vannak – az meg már az én feladatom volt, hogy olyan rendszert találjak, amelyben kiteljesedhetnek.”

A Dortmund sem tudta felrúgni a papírformát Monacóban. Ha a hazai 2-3 után hitt is benne, ez a hit már a 17. percben megcsappanhatott, a házigazda ugyanis akkor már 2-0-ra vezetett. A szünet után a németek szépítettek ugyan, de többre nem tellett az erejükből, sőt a hajrában megkapták a kegyelemdöfést, és 3-1-re ezúttal is kikaptak. „Ott vagyunk, ahol lennünk kell” – jelentette ki a párharc hőse, Kylian Mbappé. „Támadtunk ma is, és sokat dolgoztunk a sikerért. Természetesen a célunk most már a döntő, mi más is lenne, ha nem hiszünk abban, hogy eljuthatunk oda, nem is fogunk eljutni oda.”

A Dortmund részéről a vezetőedző, Thomas Tuchel nem beszélt mellé, elismerte, a jobb csapat ünnepelhetett a mérkőzés után. „A korai balszerencsés gól kicsit megtépázta a hitünket. A szépítés után már helyzetünk sem akadt. Nagy mérkőzéseket játszottunk már, főleg a BL-ben, ám ma egész egyszerűen nem voltunk elég jók. Összességében nem ütöttük meg a mércét.”

Közben csak igen lassan ülnek el a Real Madrid–Bayern München mérkőzés hullámai. Kassai Viktor hibáin nemigen tudnak napirendre térni a bajorok – hasonlóan a semleges szurkolókhoz –, akik hivatalos levélben cáfolják az UEFA-nál azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint néhány játékos a lefújást követően a játékvezetők öltözőjében fejezte volna ki a felháborodását.

Hirdetés

Kiemelt

Elhordott Akropolisz

Óriási presztízzsel és gazdasági haszonnal jár felkerülni az ENSZ Nevelésügyi, Kulturális és Tudományos Szervezete, az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Poszt-trauma

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Politikai zombi támadt Orbánra

Soros őt is bevetette.

Így (nem) pártolják az EU-s állampolgárok a muszlim bevándorlók betelepítését

Mi csak a harmadik helyen vagyunk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!