2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/elatkozott-utolso-ket-perc-2313733/

Elátkozott utolsó két perc

A Szeged kis híján legyőzte a BL-címvédőt, a Győr és a Veszprém pazar meccsen nyert
Háromból két és fél a magyar kézilabdacsapatok hétvégi mérlege a Bajnokok Ligájában. A Mol-Pick Szeged döntetlent ért el a Vardar Szkopje ellen, pedig két perccel a vége előtt még két góllal vezetett. Győrben csak a különbség volt kérdéses, végül kilenc góllal nyert a női BL címvédője. A Veszprém hazai pályán hátrányból állt fel, és zsinórban a negyedik mérkőzésen a negyedik győzelmét aratta a BL-szezonban.

Magasan van a léc Szegeden. A címvédő, Vardar Szkopje elleni pontszerzést kudarcként élik meg a játékosok, a szegediek szlovén irányítója, Stas Skube magára vállalta a felelősséget. Ha a Vardar elleni hazai döntetlen egyáltalán annak számít.

„Nagyon szomorú vagyok, mert elveszítettünk egy pontot. Az egyik legnagyobb hibás én vagyok azért, mert nem nyertünk. Rossz döntést hoztam az utolsó két percben. Én vagyok az irányító, nekem kell jól dönteni” – fogalmazott a klubja honlapján az alacsony szlovén kézilabdázó, a szegediek agya.

Valóban közel volt a világraszóló bravúrhoz a Tisza-parti csapat, az öt gólig jutó Denis Buntic a legszebb napjait idézte, José Manuel Sierra parádézott a kapuban, és a többiek is sokat tettek bele a közösbe. Az 58. percben 26-24 állt az eredményjelzőn, a hajrát jobban bírta a macedón együttes, a sírból hozta vissza az egy pontot. A végén még volt lehetősége a Szegednek, de Bodó Richárd szabaddobása nem talált kaput. A pontszerzés így is méretes bravúr, tavaly a Vardar otthon és idegenben is legyőzte a Szegedet, klasszikust idézve: az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Erre utal a Vardar edzője, Raúl González is. „Az edzői stáb évek óta jó munkát végez Szegeden. Örülök az egy pontnak, mert sok csapatnak okoznak még gondot a szegediek” – a Mol-Pick Szeged három BL-forduló után egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a negyedik, a Vardar az első helyen áll a csoportjában. Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje 26-26 (14-13).

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Stas Skube kiválóan osztogatott a Vardar ellen, de a hajrára elfáradt

Győrben erődemonstrációt tartott a női BL címvédője. Ambros Martin vezetőedző magyar és nemzetközi sztárok mellett fiatal tehetségeket (Pál Tamara, Afentáler Sára, Puhalák Szidónia, Fodor Csenge) is felvonultatott a dán Midtjylland ellen. Egyenlőtlen küzdelem folyt a pályán, minden győri mezőnyjátékos gólt dobott, csak az volt a kérdés, hogy megússza-e a dán csapat a 10 gólos különbséget. Végül Görbiczék megkegyelmeztek a skandinávoknak, tízen belül tartották a Midtjyllandot. Bemutatkozott a nyáron igazolt norvég Stine Bredal Oftedal és a német Anja Althaus, a Győr a sérült Mette Hansen és Tomori Zsuzsanna nélkül is nagyon meg­győzően kézilabdázott.

„Elégedett vagyok, mert tudtuk, hogy védekezésben nagyon oda kell figyelnünk, de remekül felkészültünk a mérkőzésre. Nagy nyomást tudtunk helyezni az ellenfelünkre, a Midtjylland nehezen találta meg rést a védőfalunkon. Nem dőlhetünk azonban hátra, nagyon hosszú út áll még előttünk, sok fontos mérkőzéssel nemcsak a BL-ben, hanem a magyar bajnokságban is – de úgy érzem a játékosaim készen állnak” – értékelt a győri edző, Ambros Martin. Győri Audi ETO KC–Midtjylland 27-16 (15-8).

Vasárnap a Telekom Veszprém a háromszoros BL-győztes Kiel ellen folytatta hibátlan menetelését a Bajnokok Ligájában. Ljubomir Vranjes együttese nem várt nehézségekbe ütközött: Andreas Wolff parádézott a németek kapujában, Steffen Weinhold könnyedén lőtte át a veszprémi védőfalat. Nagyon bekezdett a Kiel, a Veszprém csak 10 gólnál érte utol a vendégeket, a minden szempontból különleges (nem volt kiállítás, a Veszprém egy-egy szélsőgólt és hétméterest dobhatott) első félidő háromgólos kieli előnnyel zárult.

A folytatásban minden megváltozott, Mikler Roland védéseivel tartást adott a csapatnak, összeállt a védekezés, villantak a gyors szélsők, Dragan Gajic és Dejan Manaszkov tarthatatlannak bizonyult, a BL-góllövőlista élén álló Lékai Máté ezúttal „csak” öt gólt dobott.

A Veszprém négy meccsből négyet nyert a Bajnokok Ligájában. Minden alkalommal a szünet után, a mérkőzés hajrájában döntötte el a maga javára a mérkőzéseket.
Telekom Veszprém–Kiel 26-24 (12-15).

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!