2017. november 24., péntek, Emma napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/csak-sargat-adott-volna-priskinnek-2171443/

Csak sárgát adott volna Priskinnek

Az előző idény legjobb labdarúgója, Davide Lanzafame elítéli a szimuláló Pepe viselkedését
Magyarországi pályafutása első egyéni díját könyvelhette el a Honvéd támadója, Davide Lanzafame. Az agyontetovált csatár csapattársainak és a nyáron Dunaszerdahelyre távozott korábbi edzőjének, Marco Rossinak ajánlotta az elmúlt szezon legjobb labdarúgójának járó elismerést. A Juventusban is megfordult center saját csapatát méltatja, a keret erősségét jelzi, hogy a tavalyi taktikus, olaszos futball után idén a támadójáték sem jelent akadályt Kispesten. Lanzafame markáns véleményt fogalmazott meg Pepéről, a magyar–portugál válogatott meccsről és a spanyol–olasz vb-selejtező tanulságairól.

– Számított a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elismerésére?
– Őszintén? Nem! A csapattársaimnak és volt edzőmnek, Marco Rossinak ajánlom a díjat. Nélkülük biztosan nem sikerült volna, és az sem hátrány persze, hogy megnyertük a bajnokságot.

– Hiányzik a honfitársa, a nyáron távozott Marco Rossi?
– Sokat köszönhetek neki, többek között ő beszélt rá annak idején, hogy térjek vissza Magyarországra, csatlakozzak újra a Honvédhoz, mert tudok segíteni. Így tettem, s cseppet sem bántam meg. Én szeretem a klubot, a csapatot, és próbálom meghálálni a belém vetett bizalmat. Remélem, tavaly valamelyest sikerült.

Ami Rossit illeti: ő hozott egy döntést, elhagyta a csapatot, és új kihívásokat keresve teljesen új kalandba vágott bele. Ahogy nézem a DAC eredményeit, eddig megtalálta a számítását. Hadd tegyem hozzá, Hidi Patrik személyében egy kulcsjátékos, a csapatkapitány is távozott tőlünk, de az eddigi eredmények azt mutatják, hogy továbbra is jó úton haladunk.

– Az új edzővel, Erik van der Meer­rel is megtalálták a közös hangot. Mi a különbség a mostani és a tavalyi Honvéd között?
– Tavaly, és általában Rossinál nagy hangsúlyt kapott a taktika, a fegyelem, a védekezés. Van der Meernél más a helyzet, ő inkább a támadó focit preferálja, és úgy tűnik, a keretünk vevő az ő elképzeléseire is. Ott vagyunk a tabella élmezőnyében, szóval nincs okunk a panaszra.

– A válogatott szünete előtt váratlanul véget ért a Honvéd veretlenségi sorozata. Hazai pályán kaptak ki a Debrecentől.
– A futballban olykor előfordulnak váratlan eredmények. Mi sem örültünk neki, de ezen már nem tudunk változtatni. Véget ért egy sorozat, most azon vagyunk, hogy legyen egy újabb nyerőszériánk.

Fotó: Kurucz Árpád

Az olasz gólvágó nagy nyereség kispesten

– Látta a portugálok elleni világbajnoki selejtezőt?
– Természetesen, érdekelt, mire mennek a magyarok a Cristiano Ronaldóval felálló portugálokkal.

– Egyesek szerint már-már durván játszottak a magyarok.
– Ugyan már! A futball nem tánciskola, hanem kemény, férfias sport. Nem baj, ha a játékosok erélyesen, határozottan futballoznak, megmutatják, ki az úr a háznál. Ezzel nincs semmi probléma.

– És Priskin Tamás piros lapjával?
– Nálam az ő könyököse csak sárga lapot ért. Háttal állt Pepének, azt sem tudta, hol helyezkedik a portugál védő. Ha tudatosan arra utazott volna, hogy megsebesítse Pepét, akkor megértem a játékvezetőt. Na, de így?! Ez biztosan nem volt piros lapos szabálytalanság. Pepét mindenki ismeri, szeret színészkedni.

– Vérzett a szemöldöke.
– Attól még nem kellett volna annyit fetrengenie. Ő ilyen, mindenki így ismeri.

– Követi az olasz válogatott szereplését?
– Persze, láttam a spanyolok elleni kiütéses vereséget. Semmi esélyük sem volt, a spanyolok kitűnően futballoztak, úgy tűnik, levezényelték a generációváltást. Xavi és Iniesta után megtalálták a jövő embereit.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!