2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/csak-az-arany-nemesfem-1313233/

Csak az arany a nemesfém

Kmézics Zorán élete nagy lehetősége előtt Szolnokon
Bajnokok Ligája-szereplés ide, többfrontos harc oda, azért egy bajnokcsapattól nem túl jó eredmény 12 forduló után 6/6-os mérleggel állni. A Szolnoki Olaj férfikosárlabda-csapatánál is így gondolhatták, ezért fogadták el Sztojan Ivkovics edző vasárnapi lemondását. A helyére lépő Kmézics Zorán karrierje nagy lehetőségének tartja a megbízatást, és bátran beleáll a feladatba: továbbra is a bajnoki cím és a kupaarany megszerzése a cél.

A rutinos trénert jócskán meglepte, no nem Ivkovics lemondásának elfogadása, hanem az ő kinevezése. „Amikor felhívott a tulajdonosunk, Nyerges Zsolt, majdnem kiesett a kezemből a telefon. Azt mondta, más beosztásba kerülök a klubnál, mostantól én vagyok a felnőtt csapat vezetőedzője. Mit mondhattam volna erre? Azt, hogy értettem…” – idézte fel a sorsfordító beszélgetést az addig a szolnoki utánpótlást irányító szakember, aki arra számított, vagy az örök jolly jokert, Pór Pétert veszik elő, vagy Dragan Alekszicset.

Kmézics régi motoros az edzői szakmában, korábban a Kaposvár csapatával nyert már bajnokságot és Magyar Kupát, a Péccsel szuperkupát, a Sopront felhozta a B osztályból az A-ba, s tavaly beugróként a Kaposvárral ismét nem vallott szégyent.

Kmézics Zorán

„Úgy érzem, 54 évesen bölcsebb, tapasztaltabb vagyok, mint korábban. Megdobbant a szívem, hiszen olyan csapatot kaptam kézhez, amely minden magyar edző álma. Nem rossz ez a Szolnok, négy válogatott játékossal és jó külföldiekkel, csak sajnos nem bírtuk a többfrontos igénybevételt. A sikeres Eb-selejtezők után nem maradt idejük a pihenésre, jött a Bajnokok Ligája és a hazai pontvadászat, állandó utazgatás, szinte semmi edzés. És hát a vereségsorozat tönkretette a fiúk önbizalmát. Persze az ötvenszázalékos NB I-es teljesítmény így is elfogadhatatlan” – szögezte le „Zoki”, aki valaha játékosként a szolnoki közönség kedvence volt.

„Ha már szóba került a közönség, az az álmom, hogy visszatérjen a Tiszaligeti Sportcsarnokba az a hangulat, ami játékoskoromban itt uralkodott. Tehát feltétlenül számítok a szurkolóinkra. Meg persze Vojvodáék odaadására, mert át kell érezniük, hogy itt csak az aranyérem elfogadható. A védekezésben mindenképpen nagyobb alázatra van szükség, és a február végi határidőig egy-két légióst is igazolni akarunk a hátvédposztokra. Túl nagy teher hárul Vojvoda Dávidra, jó lenne, ha más is kivenné a részét a pontszerzésből.”

S mindezt hogyan érheti el Kmézics? „Sztojan nagyszerű, karizmatikus edző, de én másképpen vagyok jó. Most kipróbáljuk ezt is, remélem, sikerrel.”
Az első feladat máris itt van, holnap a Zielona Gora elleni BL-összecsapás.

Hirdetés

Kiemelt

Buffon ezredes jelenti Palermóból

Pénteken kilenc meccset játszanak, a menü elemzése előtt illik néhány szót szólni Gianluigi Buffonról, aki pályafutása ezredik mérkőzésén szerepelhet.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!