2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/bujka-vezeti-honfoglalast-2204551/

Bujka vezeti a honfoglalást

Több klasszis a Ferencváros alakuló női pólócsapatában

Sikerült meglepniük a Ferencváros vezetőinek a keddi sajtóértekezletre a Groupama Arénába érkező újságírókat; a többség arra gondolt, hogy a néhány hónapja jelentősen felturbózott férfi-vízi­labdacsapattal kapcsolatos információkat osztanak meg. Ehelyett Nyíri Zoltán operatív igazgató bejelentette a női vízilabdaszakág megalakulását.

S ha már megalakultak, nem epizódszerepre vállalkoznak, a felnőttcsapat már indulása idényében a legjobb négy közé, sőt akár dobogóra is kerülne az ob I-ben.

Ha már turbózásról beszéltünk, a zöld-fehérek női csapata sem szűkölködik a nagy egyéniségekben. A legveretesebb pedigrével Kisteleki Dóra, a BVSC-ből érkezett gólvágó rendelkezik: a 2005-ös montreali világbajnok válogatott erőssége volt, emellett vb-bronz, olimpiai negyedik, Eb-második és -harmadik hely szerepel az eredménylistáján.

Fotó: Mirkó István

A gólerős center óriási erősítés a zöld-fehéreknek

Bujka Barbara a világ talán legjobb centere, Európa-bajnok, ő Szegedről költözött fel a Nép­ligetbe. Kasó Orsolyával együtt – utóbbi a Dunaújváros neveltje – a jelen válogatottjának erősségei, a kapus ugyancsak Európa-bajnok.

– Szükségem volt már a környezetváltozásra, s mivel a számomra etalon szakmai igazgató, Gerendás György szimpatikus jövőképet vázolt fel, nem kellett hosszasan vívódnom, hogy elfogadjam a Fradi ajánlatát. Szeretem a kihívásokat, elbírom a terheket – mondta lapunknak Bujka, akinek széles vállait látva efelől nincs is kétségünk.

A szakág gründolásában a kulcsfigura Gerendás György szakmai igazgató volt, akinek húszéves Gemma Matilda nevű lánya is a csapat tagja.

„Amikor három éve a Népligetbe szerződtem, az egyik feltételem az volt, hogy hozzuk létre a női szakágat. És sikerült is, a serdülő- és gyermekcsapatunk már működik, az az álmom, hogy pár év múlva ők alkossák a felnőttcsapatunk gerincét” – jegyezte meg Montreal bajnoka. Szép elképzelés, amelyhez Béres Gergő edző is csak bólogatni tudott.

Hirdetés

Kiemelt

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Poszt-trauma

Rákay Philip KO-t mért a HVG-re

Nekik tömény gyűlölet az igazság.

Szanyi belegabalyodott a kerítésbe

Talán egyszer majd Szanyi-kórnak nevezik el a jelenséget.

Jobbikos elszólás: Simicska az egész ellenzéket segíti

„Helyes törekvés”.

Baljós árnyak jelentek meg Lendvai Ildikón

Az idő vasfoga nem kegyelmezett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!