2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/budapestnek-vernie-kell-parizst-2670997/

Budapestnek vernie kell Párizst

Több mint száz országból nyolcszáz versenyző érkezik az októberi birkózó-vb-re
Ha a 2024-es olimpiai rendezési tervünk kútba esett is, lehet, hogy hat év alatt „apránként” összehozzuk itthon az ötkarikás játékokat. Tavaly a vizes sportokban és cselgáncsban lehettünk a világbajnokság házigazdája, jövőre vívásban és kajak-kenuban leszünk azok, idén október 20. és 28. között pedig a Papp László Budapest Sportarénában a birkózó-vb-re érkezik hozzánk a világ.

– A 2005-ös és a 2013-as budapesti vb után harmadszor rendezhetjük meg együtt a kötöttfogású, a szabadfogású és a női szakág világbajnokságát – emelte ki az őszi seregszemle teg­napi elő-sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke. – Ez a tény önmagában mu­tatja, hogy a magyar birkózás milyen helyet foglal el a világban, és azt is, hogy birkózás milyet a magyar sportéletben.

A nemzetközi (balra) és a magyar szövetség elnöke

Fotó: MDSZ

A nemzetközi (balra) és a magyar szövetség elnöke

A szakmából több mint száz országból hozzávetőleg kétezer főt várunk, közte mintegy nyolcszáz sportolót. Nagyon nagy versenynek nézünk tehát elébe, amely nem csupán sportesemény lesz, a városmarketing és a turizmus szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. – Tavaly az újvidéki Eb-n kötöttfogásban az oroszok előtt megnyertük a pontversenyt, és bár a vb húzósabb, a legszebben mégiscsak akkor szól a himnusz, ha itthon hallgathatjuk az eredményhirdetésnél – pengetett érzelmi húrokat az MBSZ első embere. Aki bejelentette, hogy három olimpiai bajnokunk, Varga János, Hegedüs Csaba és Kocsis Ferenc, a mostani csapatból pedig a tavaly Eb-aranyat szerzett Lőrincz Viktor a vb-t népszerű­sítő „nagykövetek” lettek. Mindannyian jelen voltak a sajtótájékoztatón, s a magyar szövetség előző elnöke, a posztjáról három éve nem jó szívvel távozott Hegedüs megbízatásának kétségkívül megvan a pikantériája.

Németh Szilárd kiemelte, hogy a vb-rendezés elnyerése három pilléren nyugszik, a magyar és a nemzetközi szövetség, valamint a kormány összefogásán. Az elnök köszönetet mondott az érintetteknek, amit Sárfalvi Péter helyettes államtitkár és Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség elnöke nyugtázott. – Eddig a 2017-es párizsi világbajnokság volt a legjobb vb, de a budapestinek jobbnak kell lennie – je­gyezte meg a szerb sportdiplomata, majd nagy derültség közepette hozzá­tette, hogy ezt a terhet mindig ráteszi a soron következő házigazdára.

A hazai közönség ugyanakkor nem terhet jelent majd, legalábbis a papír nélkül, remek beszéddel kirukkoló Lőrincz Viktor a tavalyi vizes vb-t említve jegyezte meg: számukra is nagyon fontos, hogy az egész ország egy emberként álljon mögöttük, mert ez rengeteg pluszerőt adhat nekik. A ceglédi versenyző nem kertelt, kijelentette, hogy világbajnok akar lenni.

A 2013-as vb-n egy aranyat és öt bronzot tartottunk itthon (az egyiket éppen Lőrincz Viktor), s ugyan az akkor a dobogó tetejéről integető Sastin Mariannától most nem várhatunk hasonló bravúrt, hiszen gyermekáldás előtt áll – tegnap már hatalmas pocakkal láthattuk –, válogatottunkban jó néhányan akadnak, akik a helyére léphetnek.

Kiemelt

Novák Katalin: Elismerés illeti azokat, akik segítenek, hogy hazánk családbarát ország legyen

A családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól – mondta a politikus, és arra kérte az újságírókat, hogy segítsenek közvetíteni ezeket az értékeket.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!