2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Sport, Vizes VB
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/boldogsagos-tizenharmas-1951654/

Boldogságos tizenhármas

Kiss Szofi történelmet írt szinkronúszásban

Tegnap délelőtt a megszokottnál is nagyobb volt a nyüzsgés a Városligetben, a Műjégpálya, ami nyáron csónakázótó, újabb funkciót kapott: az itt felállított mobil medence a vizes vb szinkronúszóversenyeinek színhelye. S a lenyűgöző háttér, a Vajdahunyad vára előtt az egyéni technikai verseny selejtezőjében Kiss Szofi (képünkön) pazar előadással rukkolt ki. A mintegy 1500 fős publikum előtt dörgő tapsvihar közepette libbent ki a partra, és a pontszámával 12. helyre került.

Utána már csak ketten jöttek, az argentin lány nem előzte meg, de utolsóként a japán Inui vízibalettezett, és Kiss Szofi tudta, hogy ő kiszorítja a döntőből. „Tizenharmadik leszek, éppen kicsúszok a fináléból, de így is nagyon boldog vagyok, ez volt életem legjobb szólóprogramja – mondta a vegyes zónában széles mosollyal. – S végül is ott leszek a döntőben, mint előúszó, mindig a tizenharmadik az, aki versenyen kívül bemutathatja a gyakorlatát. Amikor elkezdődött a selejtező, már tűkön ültem, hogy mikor következem, és a hazai közönség hatalmas erőt adott” – tette hozzá a magyar szinkronúszás eddigi legjobb vb-eredményét elérő honfitársnőnk. Aki délután párosban Schwarcz Anett-tal a 19. helyen zárt. A Duna Arénában műugróinknak sajnos nem ment ilyen jól a nyitányon: 1 méteren Bóta Botond 44., Ligárt Ábel 49. lett.

Eközben vízilabdázóink a két szövetségi kapitány, Märcz Tamás és Bíró Attila vezérletével a Margitszigeten fogadták az újságírók kérdéseit. A hölgyek szakvezetője a dobogóra az Egyesült Államok, Magyarország és Görögország pólósait várja, s ebben a vélekedésben a megjelent két kulcsjátékos, Takács Orsolya és Antal Dóra is osztozott. Märcz mester a férfiaknál Szerbiát, Olaszországot és Magyarországot várja a top háromba (mivel a négy legjobb csapat, Szerbia, Horvátország, Magyarország és Olaszország vélhetően egy ágra kerül). Bíró elégedetten említette, hogy szülővárosában, Egerben az olimpiai és világbajnok amerikai válogatottal együtt végezhették az utolsó simításokat, egymás elleni kétkapuzások formájában, amelyek közül kettőt a vendégek, egyet Keszthelyi Ritáék nyertek meg.

Sok kérdést kapott a minapi a Benu-kupán parádézó, 11 gólt szerző ifjú titán, a húszéves Manhercz Krisztián, aki csak vb-újonc, mivel tavaly már szerepelt a belgrádi Eb-n és a riói olimpián. „Szerencsére nem ismerem a lámpaláz fogalmát, roppantul doppingol a hazai környezet, nem is tudom elmondani, mennyire feldob, hogy életem első világbajnokságán idehaza, a családom szeme láttára szerepelhetek” – mondta a Ferencváros jobbkezese.

 

» Még több cikk a vizes vb-ről itt.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!