2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/barcsak-dontetlen-lehetett-volna-2195497/

„Bárcsak döntetlen is lehetett volna!”

Egy kézfogás, jó esetben pacsi, néha egy-két puszi. Szombat este újabb variációval gazdagodott a győztes–vesztes-találkozó arzenálja: az Arthur Ashe Aréna közönsége felállva ünnepelt, amint Sloane Stephens és Madison Keys hosszasan ölelgette egymást a hálónál.

Valóban torokszorító pillanatok voltak, a két amerikai teniszező nem hollywoodi giccsparádéval rukkolt elő, ők tényleg évek óta a legjobb barátnők, hát ezért borultak egymás nyakába. És nyilván ezért is mondta a 6:3, 6:0 arányban diadalmaskodó Stephens, hogy ha fordítva alakul, akkor is ugyanezt látta volna a közönség.

A hétszeres Grand Slam-győztes svéd legenda, Mats Wilander stúdiójában Stephens egyenesen azt akarta a sorstól, legalábbis utólag, a mérkőzés után, hogy bárcsak döntetlen lehetett volna. Megkockáztatjuk, azért így sem olyan szomorú!
Ő az open éra harmadik fekete teniszezője a Williams nővérek után, aki Grand Slam-tornát tudott nyerni.

A 24 éves floridai hölgy jó ismerőse Babos Tímeának, háromszor nyertek junior Grand Slamet párosban. Azóta Stephens inkább az egyesre koncentrál, idáig egy Australian Open-elődöntőt tudott felmutatni. Idén kínzó lábsérülés miatt egészen a 956. helyre csúszott vissza a világranglistán. „Január 23-án műtöttek, alig bírtam lábra állni. Ha valaki azt mondja nekem, hogy megnyerem idén a US Opent, nem hittem volna neki.

Ez akkor teljesen lehetetlennek tűnt” – Stephens megcsinálta, a Barack Obama-külsejű edzőjével, Kamau Murray-vel kőkeményen készültek. „Hogy mit szeretek legjobban Sloane-ban? Az őszinteségét, és ezt el is várom tőle” – mondta róla Murray, aki egy szociális felzárkóztatásért felelős teniszprogramot vezetett Chicago déli részén, mielőtt elvállalta Stephens felkészítését.

A páros fantasztikusan menetelt New Yorkban: Stephens az első kanyarban a mindenkire veszélyes, tapasztalt Roberta Vincit győzte le, a döntőig két nehéz meccse volt: a lett Anasztaszija Szevasztovát és a sportág nagyasszonyát, Venus Williamst is három szettben búcsúztatta. A fináléban nem volt nehéz dolga Keys ellen.

A US Open győzelemért a serleg mellé egy 3,7 millió dolláros csekket kapott, és mától a 17. helyen áll a világranglistán. Állítólag a döntő után Keysszel megbeszélte, hogy elmennek mulatni Manhattanbe. Volt miből.

Hirdetés

Kiemelt

Elhatárolódnak a csaló webboltoktól

Elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát az Ecommerce Hungary.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!