2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/babos-ujjaszuletett-azsiaban-2314558/

Babos újjászületett Ázsiában

A magyar teniszezőnő zsinórban két versenyen döntőzött

Két hete Taskentben győzött Babos Tímea a cseh Andrea Hlavacková oldalán, a sikeres duó vasárnap a döntőben maradt alul a pekingi keménypályás tornán. A negyedik helyen kiemelt páros az elsőként rangsorolt svájci Martina Hingis és tajvani Csan Jung-jan ellen lépett pályára, és egy óra hat perces csatában maradt alul. Babosék májusban a madridi döntőben is találkoztak Hingisékkel, akkor 6:3, 6:4 volt az eredmény. Ezúttal a US Open bajnokai még simábban nyertek 6:1, 6:4-re.

Babosék már biztos résztvevői a szingapúri WTA-világbajnokságnak, ötödször vívtak döntőt az idén, és három alkalommal (Rabat, Québec, Taskent) nyertek a fináléban.

„Sajnos ma nem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna. Most ez így sikerült. Nagyon kellemetlen stílusú ellenfelünk volt – nyilatkozta honlapján Babos. –Nagy verseny, jó felkészülés volt a szingapúri páros világbajnokságra. Ráadásul a világbajnoki szereplésünket ezen a héten tettük biztossá” – tette hozzá a magyar teniszező, aki a héten Hongkongban lép pályára, ezúttal csak egyesben. Ellenfele a nyitófordulóban a világranglistán 21. orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz. Babos a 43. helyen áll a WTA-ranglistán.

Fotó: MTI/Roman Pilipej

Babos Tímea (jobbra) elkapta a ritmust

A visszafogott szezonkezdet után Babos Tímea egyre inkább formába lendül. A US Openen a korábbi világelső, Marija Sarapova ellen tisztességesen helytállt, egy szettet is elvett tőle. Babos Ázsiában újjászületett, Taskentben több karriercsúcsát is megdöntötte. Québec City után duplán volt sikeres: egyesben és párosban is bejutott a döntőbe, utóbbi versenyen veretlen is maradt

Andrea Hlavackovával. Idén már öt trófeánál jár: egyesben Budapesten, párosban Sydney-ben (Pavljucsenkova oldalán), Rabatban, Qué­bec Cityben és Taskentben diadalmaskodott.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!