2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/ahogy-remeltuk-tagra-nyilt-az-ollo-2538103/

Ahogy reméltük, tágra nyílt az olló

A két vesztes csoportmérkőzés után Argentína ellen magabiztos, helyenként szórakoztató játékkal hozta a kötelezőt a magyar válogatott Bietigheim-Bissingenben. Folytatás holnap Lengyelország ellen.

Leszámítva az első tíz percet, pontosan úgy alakult minden, ahogy azt vártuk. Az elején érződött a norvégok és a svédek elleni vereség okozta görcs, s talán ennek is betudható, hogy csak a tizedik percben vezetett először Kim Rasmussen csapata Argentína ellen. Addig siettette a támadások befejezését, pontatlanul passzolt, de már ekkor látszott, hogy sokkal feszesebb a védekezés, mint az első két csoportmeccsen. Janurik Kinga parádézott hátul, az Érd kapusa bravúrok sorozatát mutatta be, újból igazolta, hogy ő a világ egyik – ha nem a – leggyorsabban indító kapusa.

A könnyű lerohanásgólokkal gyorsan nőtt a különbség, öröm volt nézni Kovács Anna felszabadult játékát. Már nemcsak a heteseket bízta rá a kapitány, támadásban is „fent hagyta”, és Kovács szép átlövésekkel jelezte, hogy hatékony fegyver lehet a lengyelek, majd a csehek ellen. Az argentinok kis túlzással mindent elkövettek, hogy folyamatosan nyíljon az olló, nőjön a különbség: a hét a hat elleni támadásokat erőltették, ilyenkor lehozták a kapusukat, azaz labdaszerzés után csak az üres kaput kellett eltalálni: Kisfaludy Anett zsinórban két gólt szerzett egész pályáról.

Fotó: Kovács Anikó

Zácsik Szandra is könnyedén a dél-amerikaiak fölé magasodott

Már az első félidő végére 11 gól különbség volt a két csapat között. A folytatásban egy kis megingást leszámítva ugyanaz folytatódott, mint az első harminc percben. Az argentinok annyit mutattak, amennyit tudtak, a magyarok már csak a gólkülönbség miatt is keményen küzdöttek, és hozták a kötelező győzelmet a lelkes, de szerény képességű dél-amerikaiak ellen.

A magyar válogatott csütörtök délután 14 órakor (tv: Sport1) Lengyelország ellen folytatja a szereplését a csoportban, az esetleges győzelemmel nagy lépést tenne a továbbjutás felé.

„A védekezéssel, a kapusteljesítménnyel és a gyors lerohanásgólokkal elégedett vagyok. Sajnos még mindig döcög a támadójátékunk. Hozzáteszem, Tóth Gabriella, Háfra Noémi és Kovács Anna még soha nem szerepelt egyszerre a válogatottban, ehhez képest nem teljesítettek rosszul. Hamarosan az edzői munka legutálatosabb részét kell megoldanom, amikor közlöm az egyik játékossal, hogy őt fogom cserélni Szucsánszki Zita helyére” – értékelt Kim Rasmussen szövetségi kapitány a Sport1 tévének.

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Janurik Kinga szerint már ráfért a siker a válogatottra, s ha ugyanilyen lelkesedéssel folytatja, akkor lesz esély a lengyelek legyőzésére. „A két, gyengébben sikerült mérkőzés után végre megízleltük a győzelem ízét. Nagyon remélem, hogy ugyanilyen meggyőzően fogunk menetelni a lengyelek ellen” – bizakodott.

B csoport, 3. forduló: Magyarország–Argentína 33-15 (18-7), Svédország–Csehország 36-32, a Norvégia–Lengyelország mérkőzés lapzártánk után ért véget. Az állás: 1. Norvégia 4, 2. Svédország 4, 3. Csehország 4, 4. Lengyelország 2, 5. Magyarország 2, 6. Argentína 0.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!