2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Interjú, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/a-munkaterapiaban-hisz-1870399/

A munkaterápiában hisz

A legjobb magyar teniszezőnő fejében nem fordult meg az edzőváltás
Önmagát hibáztatja, azt állítja, túl türelmetlen volt, ezért nem jöttek az eredmények. A magyar tenisz zászlóshajója, Babos Tímea az idén váratlanul gödörbe került, az utóbbi nyolc egyéni mérkőzését elveszítette. A háromszoros junior Grand Slam-győztes játékos keményen edz, töretlenül bízik az edzőjében és párostársában, hosszú évekre tervez a pályán, s amíg az egészsége engedi, ott lesz a WTA Tour mezőnyé­ben. A soproni teniszező e-mailben válaszolt lapunk kérdéseire.

– Mi történt? Sikerült megfejtenie, hogy miért került hullámvölgybe?
– Nagyon jól sikerült a téli felkészülésem, de az új szezon eleje nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Kedvező helyzetekből veszítettem mérkőzéseket, és ezek rossz hatással voltak az önbizalmamra. Elég kritikus voltam önmagammal szemben, ez pedig az utóbbi időszakban alaposan kihatott a meccseimre, sőt még az edzéseimre is. Igyekszem változtatni, remélem, hamarosan ennek látható és érezhető hatása lesz.

– Hibázott?
– Legalább ugyanannyit és ugyanolyan keményen készülök, mint korábban. Eddig is mindent megtettem, és most is mindent megteszek azért, hogy egyesben és párosban is jó eredményeket érjek el. Türelmetlen voltam magammal az utóbbi hónapokban, ezt el kellett volna kerülnöm.

Fotó: MTI

Babos Tímeának a szurkolói is sokat segítenek, hogy kilábaljon a hullámvölgyből

– Dolgozik önnel sportpszichológus? Ha igen, ő hogyan értelmezi a jelenlegi helyzetet?
– Többször dolgoztam már sportpszichológussal. Mindannyian sokat segítettek, rengeteg új információval és tapasztalattal lettem gazdagabb. De úgy gondolom, hogy az edzőm, Thomas Drouet a legjobb pszichológusom. Vele dolgozom mindennap, ő az, aki a legjobban ismer. Ezen a területen is ő tud leginkább segíteni.

– Ezek szerint nem is gondolkozik edzőváltásban, és Drouet-val akar kimászni a hullámvölgyből?
– Nem, fel sem merült, hogy edzőt kellene váltanom. Továbbra is maximálisan megbízom Thomas tudásában és felkészültségében. Amikor 2014 tavaszán elkezdtük a közös munkát, akkor is nehéz helyzetben voltam. Közösen jutottunk el a tavalyi szintre, és most is mindent megteszünk a javulásért.

– A párospartnere, Andrea Hlavácková hogy fogadja a formaingadozását?
– Andreával ilyen rövid idő alatt is remek kapcsolatot alakítottunk ki, barátnők lettünk. Sokat segít a tapasztalataival, hiszen ő már több Grand Slam-versenyt nyert párosban, és régóta tagja a WTA Tour mezőnyének.

– Kapott biztató üzeneteket a női mezőny sztárjaitól vagy a korábbi magyar nagyágyúktól, Temesvári Andreától vagy Szávay Ágnestől?
– Elsősorban a közvetlen környezetem, a családom és a barátaim segítenek. Ők azok, akik szinte naponta biztatnak és bátorítanak. Ők ismernek a legjobban. De a szurkolóim is rengeteget segítenek a buzdításukkal, az elmúlt napokban is kaptam számos kedves és megható üzenetet. Mindenkinek köszönöm ezeket a mondatokat, sokat jelentenek ebben a nehezebb időszakban!

– Sok mindent megélt a pályafutása során, megnyerte a junior párost a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen. Látja már a végét? Meddig tervezi a karrierjét?
– Huszonnégy éves vagyok, remélem, még sokáig ott lehetek a Tour mezőnyében. Természetesen ehhez az is kell, hogy elkerüljenek a súlyos sérülések vagy betegségek.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!