2016. július 27., szerda, Olga, Liliána napja
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/sport/a-korabbi-olimpiai-bajnok-tanacsa-hosszu-katinkanak-275203/

A korábbi olimpiai bajnok tanácsa Hosszú Katinkának

Az úszöszövetséggel vitába keveredő Hosszú Katinkának az olimpia után kellene lefolytatnia a vitáját a testülettel, véli a korábbi kardvívó olimpiai bajnok Szabó Bence. A MOB főtitkára a sportlövő Sidi Péter esetét hozta fel, mint negatív példát.

Mint ismert, Hosszú Katinka továbbra is neheztel az úszöszövetségre, szerda délelőtti sajtótájékoztatóján látványosan összetépte a számára előkészített szerződéstervezetet. Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívó szerint a vitát inkább a riói játékok utánra kellene tartogatni.

– Hosszú Katinkának azt javaslom, és nem mint a MOB főtitkára, hanem mint tapasztalt olimpikon, hogy az olimpia évében kizárólag a saját felkészülésére és a saját formájára figyeljen. Az úszószövetség felé címzett kritika, hogy mit és hogyan kellene csinálniuk, az ráér az olimpia utánra, és ebben most nincs semmi szarkazmus, ezt teljesen komolyan így gondolom. Az egész magyar sportnak fontos, hogy ez a konfliktus elsimuljon, és hogy egy világklasszis sportoló a lehető legnyugodtabban tudjon készülni az olimpiára – mondta az úszónő délelőtti sajtótájékoztatóját követően a főtitkár, akinek feltették a kérdést, veszélybe kerülhet-e valamilyen módon a nézeteltérés miatt Hosszú Katinka riói részvétele.

– Erre gondolni sem merek – felelt egyből Szabó Bence, aki hozzátette, a közelmúltban volt rá példa, hogy egy olimpiai esélyes versenyző komoly harcot folytasson a szövetsége ellen, majd végül érmet sem szerzett a játékokon – a MOB főtitkára elmondta, Sidi Péter sportlövő esetére gondolt, aki viszont a londoni olimpia után rendezte nézeteltérését az országos szövetséggel.

Hirdetés

Kiemelt

Kozák mesterhármasában bízva

A riói olimpiára tekintve nyolcból indulva két aranyat jósolhatunk, azzal a kiegészítéssel, hogy eme reményt Kozák Danu­ta egymaga is felülírhatja.

Poszt-trauma

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Gyurcsány anyósa jelentett

Most meg kéne lepődnünk?

Az albánok beárazták Thomas Dollt

Nem dicsérhetjük a magyar futballistákat sem, méltatlan volt a Fradi-mezhez a szerdai produkció.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!