2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja

Vélemény rovat összes cikke

209 cikk 1/21 oldal

Az igazság Paks II ügyében

A beruházás gazdasági jelentősége messze túlmutat a régió határain. Paks II megvalósítása alapvető nemzeti érdek, még akkor is, ha az ellenzői másképpen gondolják.

Szovjetizálás Magyarországon

Hetven éve, 1947. február 25-én hurcolta el a budapesti lakásából a szovjet hatóság Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Impraktikus dolgaink – 3. rész

Nem volt nemzeti ügyünk, csak a Jóisten tudja, mióta nem. Talán a trianoni fájdalom volt ilyen utoljára, bár abba is nagyon hamar belepiszkítottak a kommunisták.

Heti Hetes-sirató

A Heti Hetes 1999-ben indult, tehát élt tizennyolc évet, ami emberi léptékben nagykorúság, kutyának matuzsálemi kor, ám egy teknősbékának meg se kottyan.

A kőbaltától a robotkorszakig

Két hete az Európai Parlament történelmi állásfoglalást hozott a robotok polgárjogi szabályozásával kapcsolatosan.

Emlegetett alapító atyák

A római szerződés hatvanadik évfordulója közeledtével az Európai Unió jövőjéről szóló határozatokat hoztak néhány napja az Európai Parlamentben.

Csak országos népszavazás tartható

A népszavazásról szóló törvény rendelkezései szerint helyi népszavazás a képviselő-testület hatáskörébe tartozó ügyben rendelhető el.

Ártatlan bárányok gyülekezete

Senkit se lepjen majd meg, ha a Demszky főpolgármestersége idején történt botrányos metróépítési korrupcióhoz sem lesz semmi köze Demszky Gábor volt főpolgármesternek.

Multicégekkel a demokrácia ellen

Az új, eddig soha nem látott beruházási bíróságok jogilag, s ezen keresztül politikailag is egy szintre emelik a multicégeket és a nemzetállamokat.

209 cikk 1/21 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!