2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Rezeda

Ó, a halászlé
Ó, a halászlé! Ismeretlen, nagy tengeróceán, s ahány ház, annyi szokás. Hol csak úgy megfőzik, hol alaplevet csinálnak előbb, s az a macerásabb.
Birka, bárány béget
Tárkonyos bárányraguleves tíz főre: megfelelő nagyságú edényben, úgy egy tízliteresben, kevés olajon lepirítunk két fej finomra vágott, közepes fej vöröshagymát, és kétszer visszapirítjuk zsírjára.
Furmint a Zsákutcában
Most már meginnék egy jó pohár bort! – gondolta Rezeda Kázmér kissé szindbádosan, bár halkabban, mert csak magának gondolta, és nem Vendelin barátomnak mondta.
Ludaskása
Libaevés ideje van – gondolta Rezeda Kázmér, és nem tudta többé kiverni fejéből a drága, fehér, gágogó madarakat.
Káposztásítás
Amikor olyan aranyló sárgára változik egyszer csak a világ, s az idő úgy folyik, mint a méz, szóval októberben eljön a káposzta elrakásának ideje Erdélyben.
Déryné (2.)
Rezeda Kázmér előszeretettel reggelizett a Dérynében, ahol rendkívül ügyes marketingfogással megváltoztatták a kádári idők „hideg virsli, meleg sör” gyakorlatát.
Déryné (1.)
A régi Déryné presszó volt, az a fajta, amit az úgynevezett kommunisták találtak fel. A legfontosabb része ennek a találmánynak a dohányfüstízű étel. Ebből nagy választék volt a régi Dérynében.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.