2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Kultúra rovat összes cikke

590 cikk 1/59 oldal

Vendégoktatók a magyar kultúráért

A Vendégoktatók a magyar kultúráért program célja, hogy a magyar nyelv oktatása mellett a magyar kultúrát is terjeszthessék az állomáshelyükön. a pedagógusok.

Húszezer font a Beatles Eleanor Rigby című számának kottájáért

Húszezer fontért (6,6 millió forintért) kelhet el a Beatles zenekar Eleanor Rigby című számának eredeti, kézzel írt kottája egy szeptemberi aukción, amelyen a dallal halhatatlanná tett nő sírjának létezését igazoló dokumentumok is a tételek között szerepelnek.

Élő történelmi országjárás

A Magyar Idők többször is foglalkozott már Koltay Gábor nagyszabású történelmi játékával – az Itt élned, halnod kell című totális színház most új helyszíneken fog bemutatkozni hazánkban.

Az öreg király a szemünkbe néz

Nem tudhatom, milyen lehet azoknak hallgatni Deák Bill Gyulát, akiknek nem családi alapélmény a Rossz vér, az István, a király és a Hobo Blues Band első négy sercegő bakelitje.

Átadták a NESZ díjait

Az Év mestere díjat a NESZ alapította, amely a szakmák meghatározó egyéniségeit illeti meg, közülük is az adott év Mesterségek Ünnepén legjobban szereplő mestert.

Következetes tanúság a hűségről

Az Erdélyi művészek Leányfalun kiállítássorozat részeként szombaton nyílt meg a kilencven éve született Makár Alajos festőművész első magyarországi tárlata.

A K-hídon túl

A fesztivál beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egy hét „szigetelés” után úgy éreztük, megérte hónapokig spórolni a már akkor méregdrága jegyre.

Új kenyér és néhány régi gondolat

A kenyér eleven anyag. Teremtett élőből készítjük, s tesszük testünk részévé. Az új és örök szövetség óta a kenyeret Krisztus testeként vesszük magunkhoz.

590 cikk 1/59 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!