2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja

Kultúra rovat összes cikke

559 cikk 1/56 oldal

Oscar-gála: Szabó istván bízik a magyar film sikerében

Szabó István Oscar-díjas rendező bízik abban, hogy Deák Kristóf filmje Oscar-díjat nyer – erről az M1 aktuális csatornán beszélt vasárnap néhány órával az Oscar-gála előtt, a rövidfilmek kategóriában a Mindenki című alkotás is esélyes az amerikai filmakadémia díjára.

Jótékonysági előadás hátrányos helyzetű gyermekek részére

Több mint hétszáz hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermek vehet részt a Magyar Állami Operaházban a Jancsi és Juliska című jótékonysági előadáson vasárnap a Klauzál Lions Klub és az Operaház szervezésében.

Dühös prérifarkasok vidéke

Kár, hogy Kostyál Márk brutálisan intenzív és nagyon jó filmje a mozitermek előtt kifüggesztett plakátnál sokkal több hírverést nem kapott.

Szombat este „főpróbát” tartanak az Oscar-gála előtt

Bár az Oscar-gála csak magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel lesz, egy rövidfilm fesztivállal már szombaton este megtartják a „főpróbát”, ezen az Oscarra jelölt magyar film, a Mindenki alkotói is ott lesznek – számolt be az M1 aktuális csatorna szombati műsorában Kraszkó Zita színész, műsorvezető.

Méltó helyen áll Petőfi szobra Sanghajban

A park nevét is viselő XX. századi neves kínai poéta, Lu Xun kedvenc költői közé tartozott Petőfi Sándor, és több versét is lefordította kínai nyelvre.

Az idő ismétlődő karneválja

Mi a farsang témája? A lemeztelenedés, amely csak álarcok által lehetséges? Mi Velence témája? A farsang? A zegzugok kitárulkozása? A szűk terek és életek naggyá tétele?

559 cikk 1/56 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!