2017. június 23., péntek, Zoltán napja

Kultúra rovat összes cikke

590 cikk 1/59 oldal

Műfajok közötti kirándulás

Illényi Katica Liszt-díjas hegedűművész számtalanszor megújult az elmúlt évek során: koncertjeit gyakran énekkel, tánccal színesíti.

Többcsészényi kultúra

A Körülöttünk – Nemzeti Szalon 2017, Iparművészet és tervezőművészet anyaga egészült ki Merényi Gusztáv tizenkét éven át gyűjtött porcelán kávéskészleteinek legszebb darabjaival.

Zenei ünnep csodás tájakon

Tokaj-Hegyalja és Zemplén gyönyörű vidékén immár 26. alkalommal rendezik meg augusztus 11–19. között a Zempléni Fesztivált.

Az ember és az emberi nyelv

A napokban jelent meg az interneten az a hír, hogy a Facebook Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium dolgozói egy érdekességre lettek figyelmesek.

Táska, ajtó, mesélő figura

Annyi titkom maradt címmel kiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából.

A kisebbségi sors és a történelem

„Gyakran írt Nádasdra. És Nádasdról is gyakran jött levél. Édesanyja és testvére mindarról beszámolt ezekben a levelekben, ami odaát, Túlon történt.

Megállította most az élet

Trill Zsolt megtiszteltetésnek tartja, hogy egy huszonéves, sajátos látásmódú rendező, ifj. Vidnyánszky Attila rá gondolt a shakes­peare-i alak megformálásakor.

Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Megkezdődött szerdán a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF). A vasárnapig tartó, 27 ország mintegy 400 filmjét felvonultató rendezvény programjai között retrospektív vetítések, kiállítások, könyvbemutatók, konferencia, workshop, fényfestés és koncert is szerepel.

590 cikk 1/59 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!