2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

Kultúra rovat összes cikke

597 cikk 1/60 oldal

A nagy évfordulók köré szervezi idei programjait a Párizsi Magyar Intézet

A nagy évfordulók, többek között a reformáció 500. évfordulója, Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója, Victor Vasarely születésének 110. évfordulója és az osztrák-magyar kiegyezés 150. évfordulója köré szervezi idei legjelentősebb programjait a Párizsi Magyar Intézet – tájékoztatta kedden az MTI-t Havasi János, a kulturális intézmény igazgatója.

Három év alatt hatmilliárd jutott a hazai könnyűzenére

A harmadik évadában járó Cseh Tamás Program eddig összesen több mint 2 milliárd forintot juttatott a magyar könnyűzenének, a támogatási összeg a magánpénzekkel együtt elért az 5-6 milliárd forintot – mondta Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke.

Évődő románc súlytalansággal

Akár egy nagyon jó film is lehetne az Utazók, ha bátrabb lenne, merészebb, szatirikusabb, kíméletlenebb.

Bezárják a legendás utazó cirkuszt

Májusban végleg bezárja kapuit az Egyesült Államok legnagyobb és leghíresebb utazó cirkusza, az idén 146 éves Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus.

Tengerentúli sikerek

Több százezren látták a New York-i Magyar Intézet közreműködésével megvalósult, Moholy-Nagy László munkásságát bemutató életmű-kiállítást.

Több mint 18 ezer új magyar dal 2015-ban is

Az előző évhez hasonlóan 2016-ban ismét több mint 18 ezer új magyar zeneművet regisztráltak. Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület statisztikái alapján 15 563 hazai szerző és jogutód részesült jogdíjkifizetésben.

Kobra a hírhedt Balkánról

Rekeszizmokat próbára tevő, féktelen komédiát mutattak be a Békéscsabai Jókai Színházban. Nevetés közben többször adódott alkalom mélyen magunkba nézni is.

Cseh Tamás-emlékest lesz Veszprémben

Bemutatják A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című filmet, könyvbemutatók várják az érdeklődőket és Cseh Tamásra emlékeznek dalaival a magyar kultúra napja alkalmából Veszprémben – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a város polgármesteri hivatalának sajtószóvivője.

A hosszú távú tervezés Prőhle Gergely programjának alapja

Hosszú távú tervezésen alapuló programot kíván megvalósítani a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) és az ahhoz kapcsolt intézményekben Prőhle Gergely, a múzeum új főigazgatója, aki terveiről az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában beszélt.

597 cikk 1/60 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!