2017. április 28., péntek, Valéria napja

Kultúra rovat összes cikke

643 cikk 1/65 oldal

Páratlan kéziratkincseket bemutató kiállítás nyílt az OSZK-ban

Páratlan kincseket, köztük a Toldi-trilógia kézirategyüttesét, valamint az életmű sokrétű hatástörténetét is bemutató Arany János-kiállítás nyílt „Más csak levelenként kapja a borostyánt...” címmel pénteken az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK), Budapesten.

Családokat vár a Vigadó

A Kodály Zoltán-emlékév köré rendezett programokkal szervezik meg május 27-én a Pesti Vigadóban a Nyitott ház napot.

Kelet-európai valóság

Újból megjelent Zelei Miklós A kettézárt falu című dokumentumregénye, amelynek történetét képzelet nem szülhette volna, csak a kelet-európai válság és valóság.

Mozart, Bartók és Bruckner művekkel indítja az évadot a Concerto Budapest

Mozart D-dúr zongoraversenyével, Bartók III. zongoraversenyével és Bruckner IX. (d-moll) szimfóniájával indítja a 2017/18-as évadot szeptember 23-án és 24-én a Concerto Budapest Várjon Dénes zongoraművész közreműködésével – közölte az együttes az MTI-vel.

Első albumára készül a berlini magyar kulturális intézet zenakara

Különleges koncertet ad pénteken a berlini magyar kulturális intézet (Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Berlin, CHB) kísérleti zenekara, a CHB Orchestra, és a fellépés anyagából a tervek szerint elkészítik a CHB első hivatalos lemezét.

Kiállítás nyílt Szent Lászlóról a Magyarság Házában

A hadvezér, a törvényhozó, az egyházépítő uralkodót és utókorra gyakorolt hatását mutatja be a Szent László élete, kultusza és szellemi öröksége című kiállítás, amely a Magyarság Házában nyílt meg csütörtökön a Szent László-év keretében.

Sorsok, találmányok, dalok

Ezen a héten két magyarországi filmszemlén méreti meg magát több, a Médiatanács Magyar média mecenatúra programjának köszönhetően létrejött alkotás.

643 cikk 1/65 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!