2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Kultúra rovat összes cikke

607 cikk 1/61 oldal

Idén duplázni fog a Kerekdomb fesztivál

Fellép többek között a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Főiskola tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László is.

Újra együtt zenél Bill és Hobó

Újra együtt lép fel Deák Bill Gyula és Földes László Hobó az augusztus 13. és 20. között tartandó Kolozsvári Magyar Napokon – jelentették be egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón a fesztivál szervezői.

A különleges dzsessz délutánja

Március 25-én a MOMKult nagyszínpadán lép fel a legendás Ron Carter és Richard Galliano a GetCloser Jazz Fest 2017 meghívására.

480 milliós gyártási támogatást kap a Valami Amerika 3

Júliusban kezdődhet Herendi Gábor nagy sikerű filmsorozata, a Valami Amerika harmadik részének forgatása – közölte az MTI-vel csütörtökön a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF), amelynek döntőbizottsága 480 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a mozifilm részére.

Ellentmondások feloldója

A nemrég új könyvvel jelentkező zenei szakírót a kezdetekről és a cigány dzsesszről is kérdeztük.

Tarr Béla bécsi Let’s Cee fesztiválon

Életműdíjjal tüntetik ki Tarr Bélát a bécsi Let's Cee Filmfesztiválon, amelynek keretében mesterkurzust is tart a magyar filmrendező.

Emlékezés Leonard Cohenre

Harmincnégy izgalmas filmalkotással érkezik a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapestre április 6–13. között: huszonhét ország filmjeit hozza el a mustra válogatása.

Klasszikus magyar festők művei a Római Magyar Akadémián

Melankólia – Klasszikus magyar festők művei (1878-1969) az Antal-Lusztig-gyűjteményből címmel nyílik kiállítás mások mellett Czóbel Béla, Hantai Simon, Moholy-Nagy László, Munkácsy Mihály és Rippl-Rónai József képeiből csütörtökön a Római Magyar Akadémia Galériájában.

607 cikk 1/61 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!