2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Külföld rovat összes cikke

3565 cikk 1/357 oldal

Végeztek a merénylővel

A rendőrség lelőtte a barcelonai terrorcselekményt elkövető Junesz Abujakubot, közölték spanyol források a terrorelhárításra hivatkozva.

Megnevezték a finnországi terroristát

Az illetékes finn bíróság megnevezte azt a 18 éves marokkói menedékkérőt, akit a turkui késeléses támadás elkövetésével gyanúsítanak.

Fenyegetőznek a tálibok

Afganisztán az Egyesült Államok „újabb temetőjévé” válhat, ha nem vonja ki hamarosan katonáit az országból – közölték kedden az afganisztáni tálibok arra reagálva, hogy Donald Trump amerikai elnök afganisztáni csapaterősítési tervet helyezett kilátásba.

Kevés az ellenzéknek Steve Bannon leváltása

Demokrata párti képviselők azt szorgalmazzák, itt az ideje egy alkotmánykiegészítés alapján felmenteni hivatalából Donald Trumpot zavaros viselkedése miatt. Ám ez nem hajtható végre Mike Pence alelnök nélkül, aki pedig ebben az esetben átvehetné a Fehér Ház irányítását. Az egyre radikalizálódó amerikai közéletben már szinte mérsékeltnek számít, hogy Steve Bannon fehér házi főstratéga után Trump más tanácsadói, köztük a magyar származású Gorka Sebestyén leváltására szólítanak fel Trump ellenfelei.

Legalizálták Chilében a terhesség megszakítást

Jóváhagyta hétfőn a chilei alkotmánybíróság az egészségügyi célból történő abortuszt legalizáló törvényt. Korábban a művi terhességmegszakítás semmilyen körülmények között sem volt engedélyezett a dél-amerikai országban.

3565 cikk 1/357 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!