2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja

Külföld rovat összes cikke

3690 cikk 1/369 oldal

Többen meghaltak a heves esőzések következtében

Négy ember halálát okozták a Chile középső részén pusztító heves esőzések, Santiago de Chilében több mint 1,4 millió háztartásban szünetelt vasárnap a vízszolgáltatás, mert beszennyeződött a város vízellátását biztosító folyó – közölte a chilei főváros kormányzója.

A CIA volt igazgatója cáfolta, hogy ő lenne a hírszerzés kiszivárogtatója

A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója, John Brennan egy vasárnap délelőtti televíziós műsorban cáfolta, hogy ő szivárogtatott ki információkat a sajtónak Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó kapcsolatairól orosz tisztségviselőkkel.

Első ízben látogatott pápa a római anglikán templomba

Ferenc pápa vasárnap délután ellátogatott a római Mindenszentek templomába, ez volt az anglikán templomban tett első pápai látogatás. A katolikus egyházfő egyszersmind elismerte, hogy a közeledéshez vezető út néha „lassú és bizonytalan”.

Tömegével menekültek el az üldözött keresztények a Sínai-félszigetről

Négyszázötven kopt keresztény menekült el az egyiptomi vallási kisebbség tagjai ellen elkövetett gyilkosságokat követően a Sínai-félsziget forrongó északi részéről, el-Arisból és környékéről a Szuezi-csatorna partján fekvő Iszmailíja városába – közölte Kirillosz Ibrahim tiszteletes, az iszmailíjai kopt egyház illetékese.

Szabadon bocsátották a Nigériában elrabolt két német régészt

Szabadon bocsátották vasárnapra virradóra a néhány napja Nigériában elrabolt két német régészt az Abujától északra fekvő Katari nevű település közelében – közölte Usman Aliyu, Kaduna szövetségi állam rendőrségi szóvivője.

Megmentenék a dzsihadisták által letarolt iraki nemzeti örökséget

Az iraki és szövetséges erők Moszul környéki előrenyomulásával párhuzamosan egyre pontosabban sikerül felmérni a régészeti helyszíneket ért károkat, amelyek az ENSZ Nevelésügyi Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) szerint a feltételezettnél súlyosabbak.

Kína fegyverfejlesztéssel fenyeget kelet-ázsiai országokat

Kína hiperszonikus fegyverrendszereket fejleszt a kelet-ázsiai országok, köztük Japán rakétavédelmi pajzsainak áttörésére – közölte vasárnap a kínai katonai ügyekre szakosodott Kanwa Defense Review című hadilap.

Elhunyt Bill Paxton amerikai filmszínész

Műtéti komplikációk következtében 61 évesen elhunyt Bill Paxton amerikai filmszínész, akit olyan produkciókból ismer a közönség, mint az Apollo 13, a Titanic vagy a Terminátor.

3690 cikk 1/369 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!