2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Külföld rovat összes cikke

3762 cikk 1/377 oldal

Meghalt a londoni merénylet egyik sérültje

A Scotland Yard csütörtök esti bejelentése szerint egy 75 éves férfi sérültről van szó, akit a londoni King's College egyetemi kórházban ápoltak.

Szydlo: erős Európát szeretne Lengyelország is létrehozni

Mindent meg kell tenni újabb „-exitek” megakadályozásáért, Lengyelország kész erőfeszítéseket tenni az erős Európa megteremtése érdekében – hangsúlyozta Beata Szydlo a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából elhangzott beszédében, amelyet a csütörtök esti híradó után a lengyel közszolgálati televízió sugárzott.

Egyre több óriáscég bojkottálja a YouTube-ot

Több más amerikai óriáscég után a Johnson & Johnson egészségügyi és kozmetikai vállalat is felfüggeszti reklámjai megjelentetését a Google tulajdonában lévő YouTube videomegosztón, mert ez utóbbin gyűlöletkeltő és sértő videókat is közzétesznek – jelentették be csütörtökön.

Erdogan: nyomást gyakorolnak Bulgáriában a helyi törökségre

Erősödött a feszültség csütörtökön Törökország és Bulgária között azt követően, hogy Recep Tayyip Erdogan török államfő Ankarában a Balkánon élő törökök előtt tartott beszédében nyomásgyakorlással vádolta a szófiai hatóságokat tekintettel az előrehozott bolgár parlamenti választásokra.

A brit területen élő lengyelek helyzetéről is tárgyalt May és Kaczynski

Az Egyesült Királyságban élő lengyelek helyzetéről, valamint védelmi és biztonsági kérdésekről tárgyalt csütörtökön Londonban Theresa May brit miniszterelnökkel a lengyel kormánypárt elnöke – a találkozásról Jaroslaw Kaczynski számolt be a lengyel sajtónak a találkozót követő rövid sajtóértekezleten.

Egy hétig is eltarthat a tűz megfékezése az ukrajnai lőszerraktárban

A jelenlegi helyzet szerint néhány naptól akár egy hétig is eltarthat, amíg megszűnnek a robbanások és sikerül eloltani a tüzet a kelet-ukrajnai Balaklija városánál lévő lőszerraktárban – jelentette ki Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök csütörtökön azon a sajtótájékoztatón, amelyet a katasztrófa helyszínének körzetében tartott, miután személyesen megismerkedett a kialakult helyzettel.

Szándéknyilatkozat az önvezető járművek akadály nélküli közlekedéséről

Szándéknyilatkozatot írt alá 29 ország – köztük Magyarország – arról, hogy együtt dolgoznak az önvezető, autonóm járművek akadály nélküli közlekedésén az Európai Unióban – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Rómából telefonon az MTI-nek csütörtökön.

3762 cikk 1/377 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!