2017. december 13., szerda, Luca, Otília napja

Interjú rovat összes cikke

59 cikk 1/6 oldal

Kamionok százaival ostromolnak

Napokig volt téma a médiában, hogy török kamionok százai vesztegelnek a magyar–román határon. A kialakult helyzetről kérdeztük Somogyi Gábort, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete főtitkárát.

Egy rock and roll közlegény

A Generál együttessel élte meg első sikereit, szinte elképzelhetetlen népszerűségre tett szert a Piramissal. Szólópályáját hosszú szünetek után létrehozott értékálló alkotások jellemzik.

Törökország válaszra vár Brüsszeltől

Törökország hazánktól búcsúzó nagykövete rámutatott, ha­zája több különböző terrorcsoport ellen harcol folyamatosan, és szüksége lenne Európa szolidaritására, amelyet azonban nem kap meg.

Kulturális ellenforradalmárból politikai tényező

Freddy Limben első ránézésre nincs semmi szokatlan – már amennyiben szem előtt tartjuk, hogy az „ázsiai Black Sabbathként” emlegetett, Chthonic nevű metálzenekar frontembere.

„Az olvasó a fontos, nem én”

1956-ban hagyta el Magyarországot, negyven év emigráció után tért haza. Előbb angolul, majd magyarul is megírta visszaemlékezéseit. Nádasdy Nikolits Andreával beszélgettünk.

Újuljunk meg emberségünkben!

A Katolikus Karitász elnöke beszámolt az idei adventi segélyakciójukról, és beszélt arról is, miben mutatkozik meg, hogy megerősödött az egyház és az állam viszonya.

Újra ezer százalékon

Rövid pályás gyorskorcsolyá­zóinknak alsó hangon is kéthetes beutaló járt volna egy szívszanatóriumba az olimpiai kvalifiká­ciós világkupa-sorozat végjátékában átélt izgalmak után, de már újra jégen vannak.

Dirigensek a képernyőn

November 25-én elkezdődött a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny középdöntője. Szamosi Szabolcs orgonaművészt, az eseményt szervező Filharmónia Magyarország ügyvezetőjét kérdeztük.

Erős digitális immunrendszer kell

A digitális világ hatalmas lehetőségeket rejt, ugyanakkor bővül a lehetséges veszélyek tárháza is, például adatlopások, online zaklatások formájában.

59 cikk 1/6 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!