2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Interjú rovat összes cikke

36 cikk 1/4 oldal

Beszéljünk többet az ellenállókról is!

Schmidt Mária számára rendkívül fájó, hogy a forradalom és szabadságharc utáni megtorlásban főszerepet játszók számonkérése a rendszerváltás után nem történt meg.

A biztonság mindenekelőtt

Mindig a százszázalékos biztonságra kell törekedni – nyilatkozta a Magyar Időknek Avi Dichter az izraeli parlament külügyi és védelmi bizottságának elnöke.

Tarlós: Demszkynek orvosnál a helye

Tarlós István a római-parti gát körüli, egyértelműen politikai természetű hangulatkeltésről, az MSZP és a DK pálfordulásáról, a 3-as metró felújításáról és a metrópótlásról is beszélt.

Egyszerűen festő vagyok

Identitás és önmeghatározás, VIII. kerület és háztetők, szolidaritás és jótékonyság – ezekről beszélgettünk a Gruber Béla-díjas Oláh Norbert festőművésszel.

A szellemi szabadság derűje

Turczi István alapította és vezeti Közép-Európa egyetlen költészeti folyóiratát, a Parnasszust, és egyben ő a Költők Világkongresszusának alelnöke is.

A szakoktatás erősítése újabb lendületet adhat

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár arról is beszélt: a piaci keresletet is figyelembe kell venni, hogy ne kelljen például a megfelelő számú hidegburkolóra évekig várnia a munkaerőpiacnak.

Újra méznagyhatalom lehetünk

A Békés megyei fideszes politikus szerint komoly lehetőség a hazai mezőgazdaságnak, hogy egy magyar néppárti képviselő készíthette el és mutathatta be Brüsszelben a jelentést.

A háborúk elfeledett gyermekei

Brüsszel befogadáspárti politikusaival és a Soros-hálózattal szemben a magyar kormány úgy gondolja, helyben kell segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Alapjaiban újulhat meg az oktatás

Iskoláink egy része leragadt a XX. században, éppen ezért mind a tartalomnak, mind az oktatási módszereknek meg kell újulniuk – mondta Csépe Valéria a fejlesztési projekt vezetője.

Megőrizve újulnak a műemlékeink

Latorcai Csabától megtudtuk azt is, hogy újra tárgyalnak a Golgota című festmény megvételéről az alkotás tulajdonosával.

36 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!