2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Gazdaság rovat összes cikke

1841 cikk 1/185 oldal

Negyvenhét hónapja növekszik a reálbér Magyarországon

Negyvenhét hónapja, közel négy éve folyamatosan emelkednek nemcsak a bruttó, hanem a reálbérek is – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében is megjelent a madárinfluenza egy-egy gazdaságban, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében az állatok leölését mindkét érintett telepen állami kártalanítás mellett megkezdte az állategészségügyi szolgálat – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A MÁV-nál már ma tárgyalhatnak

A szakszervezet társelnöke szerint az állami cégek alkalmazottai türelmetlenül várják, hogy folytatódjanak az egyeztetések, mivel februárban már az emelt bért kellene megkapniuk.

Óriásbírságot kapott a Magyar Telekom

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH); ez a jogsértő reklámokra kiszabott eddigi legnagyobb bírság a GVH gyakorlatában.

Csendes kereskedésben, csökkenéssel zárt a BÉT

Indexcsökkenéssel zártak csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok, az euró pedig gyengült a tartósan laza monetáris politika fenntartását kilátásba helyező EKB-bejelentésre. Az eurót az EKB kamatdöntése előtt 1,0677 dolláron jegyezték, majd 1,06 dollár alá, 1,0554 dollárig gyengült.

Világvásáron a magyar termékek

Magyarország az idén 45. alkalommal vesz részt legrangosabb európai mezőgazdasági szakkiállításon, berlini Zöld Héten.

Fejlesztésekre vár a távhőszektor

Jellemzően a biomassza és a geotermikus energiaforrások hasznosítását lehetővé tevő fejlesztések várhatók idén.

Szakemberhiányra panaszkodnak a német cégek

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén a magyarországi munkaerőpiac helyzetét javító gyakorlati intézkedésekre fókuszál – jelentette be Dale A. Martin kamarai elnök csütörtökön, a kamara évnyitó rendezvényén.

1841 cikk 1/185 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!