2017. április 23., vasárnap, Béla napja

Gazdaság rovat összes cikke

1787 cikk 1/179 oldal

Nőtt a hagyományos kivitelű számítógépek értékesítése Kelet-Közép-Európában

Az első negyedévben nőtt a kelet-közép-európai régióban a hagyományos kivitelű személyi számítógépek értékesítése, ami az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb elemzése szerint a közel-keleti és afrikai térségben még csökkenő eladások figyelembe vételével együtt is a piac stabilizálódására utal.

Utánpótlási gondok az agráriumban

Az ágazati szakértők szerint a szükségesnél kevesebben kerülnek ki a szakképző intézményekből, egyes szakmák elsajátítására az indokoltnál kevesebb fiatal jelentkezik.

Átvészelhető a tavaszi tél

Nem okozott különösebb gondot az áprilisi havazás, ha a következő napokban nem csökken huzamosabb ideig nulla fok alá a hőmérséklet.

Brit sajtó: Trump mégis az EU-val kötne inkább kereskedelmi megállapodást

Szombati brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány Nagy-Britannia helyett először mégis inkább az Európai Unióval kötne szabadkereskedelmi megállapodást, jóllehet Donald Trump amerikai elnök még nemrégiben is azt ígérte, hogy London lesz „a sor elején”, amikor az Egyesült Államok kétoldalú nemzetközi kereskedelmi egyezményekről kezd tárgyalásokat.

Új tulajdonos az FHB Jelzálogbankban

Csaknem 10 százalékot emelkedett a péntekig a Konzum Nyrt. árfolyama amiatt, hogy a Konzum PE Magántőkealap felvásárolta az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvényeinek 5,96 százalékát.

Közgazdász: a munkaerőhiány is emelte a fizetéseket

A munkaerőhiány is hozzájárult a bérek elmúlt időszakbeli emelkedéséhez, amelyet a kormányzati intézkedések is segítettek; a leggyorsabb ütemű bérnövekedés a költségvetési szerveknél volt, amelyeknél jelentős volt a lemaradás – hangsúlyozta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Blokád helyett inkább tárgyalnának

A visegrádi országok fuvarozói közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben arra kérik az Euró­pai Bizottságot, hogy minden tagállamra egységes szabályozást, irányelveket fogadjon el.

1787 cikk 1/179 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!