2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Gazdaság rovat összes cikke

1901 cikk 1/191 oldal

Csak 2020 őszére készül el az új berlini repülőtér

Tovább csúszik az új berlini nemzetközi repülőtér átadása, erre várhatóan 2020 októberében kerül sor – jelentette be Rainer Bretschneider, az állami beruházást irányító társaság felügyelőbizottságának elnöke.

Utoljára ülésezik a monetáris tanács az idén

Bár az elemzők nem várnak változást az alapkamatban, a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése lesz a hét egyik fontos eseménye, illetve kiskereskedelmi valamint államháztartási statisztikai adatok is várhatók.

Drágább lett a vetőmag

A vetőmag-forgalmazók évente csaknem 100 milliárd forint értékű árut értékesítenek a hazai piacon, a honi fajták mellett a nyugat-európai nemesítésűek a legnépszerűbbek.

Nagyon népszerűek a napelemes kiserőművek

Az első fél évben 2850 háztartási méretű kiserőmű (hmke) létesült, beépített teljesítményük több mint 22 megawatt, a berendezések szinte mindegyike napelemes – közölte honlapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Kártevők veszélyeztetik a betárolt gabonaféléket

Tovább emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak októberben, a növényi termékek 8, az élő állatok és az állati termékek 6,2 százalékkal drágultak az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva.

1901 cikk 1/191 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!