2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/tuzes-szurkolok-1473634/

Tüzes „szurkolók”

Már az Újpest–Fradi futballderbik patinája sem a régi. Az elmúlt héten megrendezett rangadón például egyetlen hagyományőrző verekedés sem történt, felgyújtott kukáról, felborított rendőrlóról nem tudunk, eszközhasználatról (nuncsaku, boxer, dobócsillag stb.) sem érkezett hír. Az esemény legaktívabb résztvevője ezúttal a rendőrség volt. A nehézvasban posztoló készenlétiek már órákkal a kezdés előtt hermetikusan lezárták a munkáskerületet, nemhogy autóval, még rollerral sem lehetett behajtani az objektum közelébe. Mintha a pápa érkezne…

A Megyeri út és veszélyeztetett környéke számottevő kár nélkül úszta meg a szurkolói erőfelmérőt, mondhatnánk: nagyobb volt a füst, mint a láng. Az viszont (mármint füst) tényleg volt – a hazai ultrák néhány degeneráltjára most is rájött a petárdázás, füstbomba-hajigálás. Valahogy sosem tudtam megérteni ezeket a piromán kreténeket. Egy ember, aki akkor érzi boldognak magát, ha idvezült vigyorral a fején elhajíthat egy pukkancsot, amitől ménkű füst kerekedik. Hősünk ilyenkor áhítattal nyugtázza, hogy hosszú percekig senki nem lát semmit, néha a játékot is megállítja a bíró. (Két napra rá pedig megbüntetik a klubot, amelynek csapatáért drukkol – állítólag – ő, a füstös „szurkoló”.)

A pszichológus azt mondja: gyakorló elmebeteggel állunk szemben, aki kisebbségi érzésben szenved (durrogtatnia kell, hogy többnek érezze magát), kezelésre szorul. Már csak azt nem értem, hogy ezt a kezelést miért nem kezdik el már a lelátón a beteg mellett álló normális drukkerek. Szerintem a biztonsági emberek szemet hunynának néhány nevelő célzatú pofon felett, ha azt a füstös kapná.

Hirdetés

Kiemelt

Megszólalt Soros európai helytartója

Többek között elmondták, hogy természetesen a hozzájuk hasonló értékrendet valló szervezeteket támogatják, például a liberális jogvédőket.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!