2017. február 25., szombat, Géza napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/trianonon-kuncognak-1418839/

Trianonon kuncognak

Ezt a pár sort azok figyelmébe ajánlom, akikben még nem kristályosodott ki igazán, hová tegyék magukban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevű társaságot. Jópofa, vicces csapat? Feszültségoldó, jámbor brigád? Idétlenkedő kretének? Én kezdettől az utóbbiak táborát erősítettem…

Eddig.

Kétfarkúék Facebook-oldalán tegnap az alábbi bejegyzést olvashattuk: „Szeretnénk megszólítani a nagymagyar szavazókat is az olimpia ellen végett.” A szöveg alatt Nagy-Magyarország nemzetiszínű térképe, benne a felirat: „Vesszen a triatlon”.

Most nem azt fogom ideírni, amit a szívem – ha úgy tetszik, a „nagymagyar” szívem – diktálna, mert az nyomtatásban úgysem jelenhetne meg. Lábjegyzetet sem írok hozzá. Álljon itt helyette Kovács Gergely Kétfarkú-elnök egyik korábbi nyilatkozatából néhány sor: „Itt vannak azok, akiknek erős a nemzeti érzésük. Nem a legnagyobb f…ra [az eredetiben nem kipontozva] gondolok, hanem normális emberekre, akiknek például fontos Trianon. Velük teljesen értelmetlen kötekedni.”

Meg néhány mostani komment: „Patkányok vagytok! Sok mindenből lehet gúnyt űzni, de a legnagyobb magyar tragédiából nem kellene. A ti fajtátoknak semmi sem szent!”, „Eddig csíptem a Kutya pártot, de kezd Charlie Hebdó-sodni.”, „Ritka tetű egy párt vagytok. Meg emberek is…”, „A bomlasztáson kívül érdemi koncepciótok nincs.”, „Ugye, a jövőben holokausztos viccek is lesznek az oldalon?”

Mégiscsak hozzáteszek egy lábjegyzetet! Végül is itthon vagyok.

A „nagymagyaroknak” aposztrofált magyaroknak írom: a stílust figyeljétek!

A derűs sündörgéssel érkező, mikrofonhoz kéredzkedő vicces „civileket”. Lám, milyen hamar levetkőzik a lámpalázukat, milyen fürgén váltanak! Már nagymagyaroznak, Trianonon kuncognak… Ugye, milyen ismerős?

Kiemelt

Rosalia időnként pislog

Az ereklyetisztelet nem kizárólag keresztény sajátság, a buddhizmusban, hinduizmusban, iszlámban egyaránt előfordul – ám megerősödése legtöbbször külső hatás következménye.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!