2017. december 11., hétfő, Árpád napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/tizenharom-eve-2534284/

Tizenhárom éve

Egy sötét nap sötétre torzított eseményére emlékezünk ma. Tizenhárom éve, 2004. december 5-én érvénytelen népszavazás akadályozta meg a határon túli magyarság kettős állampolgárságát. A nem sokkal korábban puccsal kormányfővé lett Gyurcsány Ferenc akkor már hetek óta azzal riogatta a választókat, hogy a kedvezmény megadása hatalmas terheket róna az anyaországra.

A demagóg propaganda megtette a hatását: bár az igenek győztek, a referendum a gyér részvétel miatt eredménytelen lett. Az eredmény elképesztő csalódást okozott a Trianon sújtotta magyarság számára.

Az élet azóta – valamelyest – rendet csinált. A gyurcsányi aljasság, megspékelve az őszödi beszéddel, majd az őszi rendőrrohamokkal, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hat évvel később, 2010-ben a nemzeti oldal lavinaszerű győzelmet arasson.

Az új Országgyűlés egyik legelső lépéseként eltörölte az akkor esett gyalázatot; elsöprő többséggel szavazta meg a törvényt, amely kimondta a határon túli magyarok jogát a kettős állampolgársághoz. (Gyurcsány mellett csupán Molnár Csaba és Szanyi Tibor szavazott nemmel.)

Aligha véletlen, hogy a politikai elfekvőbe került Gyurcsány Ferenc azóta is a legelutasítottabb magyar politikus. Ráadásul látványos bukásával magával sodorta akkori pártját, az MSZP is. (A hajdani élcsapat agóniája a napi hírekből jól nyomon követhető.)

Az aljasságnak a jelek szerint még logikája sincsen. A határon túliakat megtagadó (ellenük most is aláírást gyűjtő) őszödi ember ugyanis – ha rajta múlna – beengedné a határainknál tolongó migránsokat, tárt karokkal várná a hívatlan jövevényeket. Úgy tartja, a bevándorlás nem jelent semmiféle érdemi kockázatot. Az idegen szép! Hadd jöjjenek!

Szerintem ezt még Gyurcsány ápolói sem értik.

Kiemelt

Havast védi Vonáék lapja

Baukó Éva és Molnár Anikó után Gesztesi Károly is megszólalt Havas Henrik ügyében, a színész szerint a televíziós rendszeresen zaklatta Liptai Claudiát, amikor közösen vezettek műsort.

Poszt-trauma

Magyar szívvel: Big Mac-index

A Big Mac reklámarca lesz Vona Gábor?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!