2017. november 22., szerda, Cecília napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/szcientologia-oltari-zur-2377204/

Szcientológia: oltári zűr

Igazából nem is az lenne a kérdés, miért tartott nagyszabású razziát a rendőrség és az adóhivatal a Magyarországi Szcientológia Egyháznál a minap, sokkal inkább az, hogy miért csak most.

Józan észjárású emberben már a felekezet itthoni letelepedésekor, 1991-ben előjött a kérdés: tényleg szükség van-e erre a rossz hírű, zavaros hátterű, gátlástalan és nyerészkedő szektára, amelynek működését a világ szinte minden táján botrányok kísérik?

Sokat elmond a szcientológiáról, hogy alapítója, L. Ron Hubbard többször kijelentette: „egyháza” jó anyagi befektetés… Meghallgatva az adatvédelmi elnök mostani észrevételeit, ez nem is vitás. Péterfalvi Attila elmondta, hasonló súlyú jogsértéssel még életében nem találkozott.

A szekta vezetése az összes hívőjéről részletes és alapos dossziét vezetett. Ezekben az égvilágon minden benne volt/van. A legbensőbb magánélet sem lehetett tabu, harmadik személyek bizalmas adatait is kiszedték a hívekből a 130 kérdésből álló „életút-kérdőív” segítségével. Olyan kérdésekre is válaszolni kellett, kinek hány szexuális kalandja volt, kikkel (névvel, címmel) bújt ágyba, milyen perverziókkal cifrázta a nászakrobatikáit stb. Természetesen az anyagi háttérre is kíváncsiak voltak, sőt arra leginkább…

Az auditáláson (gyónáson) egy hazugságvizsgálóhoz hasonló, úgynevezett E-métert is használtak, nehogy mellébeszéljen a kuncsaft, aki legtöbbször nem is tudta, hogy mennyire a szekta markában van. Vagyis mennyire kiszolgáltatott és zsarolható. Merthogy ez itt a lényeg.

Miklovicz Attila „egyházfő” a razzia kapcsán most levegőért kapkod, a szcientológiai egyház elleni nyílt támadásról, ávéhás eljárásról beszél. Ha van igazság, akkor most Miklovicz „atyát” is föltérképezik.

Hirdetés

Kiemelt

Kövér László: a jövő évi választás az európai politikára is hatással lesz

Jelenleg egy olyan átalakítás zajlik Európában, ahol az államok, a nemzeti kultúrák eltörlése, valamint egy identitás nélküli tömeg kialakítása a vél – mondta Kövér László.

Poszt-trauma

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!