2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/soproni-bemutatkozas-1483102/

Soproni-bemutatkozás

Akit érdekel a párttá lett Momentum szellemisége és nyelvezete, nézze vissza mielőbb az Echo TV csütörtöki Aktuális című műsorát – az abban megszólaló Soproni Tamás alelnök maga a fésületlen válasz. A néző már a legelején fölkapja a fejét, amikor a harcos entellektüelt alakító alelnök nemes egyszerűséggel át akarja venni a műsorvezetői szerepet az egyébként e célból ott tartózkodó Földi-Kovács Andreától.

Az első kérdésre – Bocsánatot kér-e a párt Mécs János tagtárs vidékgyalázó írásáért? – elnéző derűvel az ábrázatán arról kezdett értekezni, hogy Örkény országában mindenki érti a „kifinomult iróniát”. (Mintha Mécs Jankó vidékrühellős merengése ilyen lenne.) És már mondta volna tovább az eltervezett kampányszózatot, a műsorvezető azonban ragaszkodott szerepéhez, nem engedett a tenyérbe mászó ember tempójának. Soproni Tamást (aki korábban az Együtt–PM–MSZP–DK közös színei­ben is föllépett már) láthatóan kibillentette panelvigyorából a kudarc, innen kezdve azt kezdte el bizonygatni, hogy pártja mennyire jó úton jár, lám, már a magyar vidék is odavan értük, Győrben például kétszázan (az elnök szerint százötvenen) voltak az előadásukon… (Ez igaz, bár nagy részük anyázni érkezett, táblákat meg fityiszeket mutogattak.)

A beszélgetés intellektuális csúcspontja az volt, amikor Soproni alelnök egy közbekérdéssel – „Ki a f@…om az a Szabó Pál?” – próbálta meg cáfolni, hogy pártja kapcsolatot ápolna egyes leharcolt mozgalmi elvtársakkal. (Szabó Pál annak idején a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztereként üldögélt a kabinetüléseken.) Még hogy a Momentum és a libsibolsik…? Hallatlan! (Soproni még a legendás Haris Évát is megtagadta, mondván, az ismert vezércsináló asszony csak néhány szék kölcsönzésével támogatta a rezsim elleni föllépést.) Engem érdekelne, mit mond az egészre a „fantomizált” Szabó Pál…

Hirdetés

Kiemelt

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!