2017. április 23., vasárnap, Béla napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/soproni-bemutatkozas-1483102/

Soproni-bemutatkozás

Akit érdekel a párttá lett Momentum szellemisége és nyelvezete, nézze vissza mielőbb az Echo TV csütörtöki Aktuális című műsorát – az abban megszólaló Soproni Tamás alelnök maga a fésületlen válasz. A néző már a legelején fölkapja a fejét, amikor a harcos entellektüelt alakító alelnök nemes egyszerűséggel át akarja venni a műsorvezetői szerepet az egyébként e célból ott tartózkodó Földi-Kovács Andreától.

Az első kérdésre – Bocsánatot kér-e a párt Mécs János tagtárs vidékgyalázó írásáért? – elnéző derűvel az ábrázatán arról kezdett értekezni, hogy Örkény országában mindenki érti a „kifinomult iróniát”. (Mintha Mécs Jankó vidékrühellős merengése ilyen lenne.) És már mondta volna tovább az eltervezett kampányszózatot, a műsorvezető azonban ragaszkodott szerepéhez, nem engedett a tenyérbe mászó ember tempójának. Soproni Tamást (aki korábban az Együtt–PM–MSZP–DK közös színei­ben is föllépett már) láthatóan kibillentette panelvigyorából a kudarc, innen kezdve azt kezdte el bizonygatni, hogy pártja mennyire jó úton jár, lám, már a magyar vidék is odavan értük, Győrben például kétszázan (az elnök szerint százötvenen) voltak az előadásukon… (Ez igaz, bár nagy részük anyázni érkezett, táblákat meg fityiszeket mutogattak.)

A beszélgetés intellektuális csúcspontja az volt, amikor Soproni alelnök egy közbekérdéssel – „Ki a f@…om az a Szabó Pál?” – próbálta meg cáfolni, hogy pártja kapcsolatot ápolna egyes leharcolt mozgalmi elvtársakkal. (Szabó Pál annak idején a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztereként üldögélt a kabinetüléseken.) Még hogy a Momentum és a libsibolsik…? Hallatlan! (Soproni még a legendás Haris Évát is megtagadta, mondván, az ismert vezércsináló asszony csak néhány szék kölcsönzésével támogatta a rezsim elleni föllépést.) Engem érdekelne, mit mond az egészre a „fantomizált” Szabó Pál…

Kiemelt

Fidesz: a Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

„Ez nem pusztán kétszínű és hazug magatartás, de komolyan felvet nemzeti szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is” mondta a kormánypárti frakció szóvivője.

Poszt-trauma

Ismerős arc lépett ismét akcióba

Találós kérdés: ki ő?

Az új Index-góré a 444-góré Uj Péternél dolgozik

Egy kis ballib összefonódás.

TGM ámokfutásait talán már önmaga sem érti

A filozófus okfejtéseinek evolúciója.

Nagy a baj, vége a függetlenségi mítosznak

A Simicska család partiba vágta a libsi média szűzlányát.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!