2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/robbantasokrol-almodik-2618107/

Robbantásokról álmodik

Egy Békesi Lászlóval készített karácsonyi interjúval kedveskedett olvasói­nak a HVG. Figyelmes szerkesztői gesztus. Mondják, a Horn-kormány egykori pénzügyminiszterének jótékony a kisugárzása.

Meleg tekintete annak idején állítólag sikeresen tompította a szocialista áremeléseket követő anyázásokat. Szeretetről, betlehemi áhítatról ezúttal nem esett szó, megtudhattuk viszont, hogy az expolitikus ma sem megy a szomszédba egy kis demagógiáért. Azt fejtegette, hogy Orbán Viktor kormánya még a módszeres robbantásoktól sem riadna vissza, hogy hatalomban maradhasson.

– Néhány robbantás után hívei könyörögni fognak a szükségállapotért – magyarázta a lepukkant gondolkodó, igazolva ezzel a róla kialakult korábbi képet, hogy tudniillik nem állt kétszer sorba, amikor az észt osztogatták. Eszmefuttatását most abból vezette le, hogy a Fidesz, ha kedve tartaná, akár el is halaszthatná a tavasszal esedékes választást. Miért is ne? Erre persze igazából akkor lenne szüksége, ha erős ellenzék állna szemben a kormánnyal, nem ez a szerencsétlen gyülekezet.

Így viszont, okoskodik emberünk, csak abban lehet reménykedni, hogy az uniós költségvetési ciklus után a kormánynak elfogy a „beáramló ingyenpénze”, kifutnak az olcsó hitelek, és abba fog belebukni. Akkor más helyzet lesz – közölte prognózisát a jövendőmondó –, merthogy nem lehet betömni az elégedetlen társadalmi csoportok száját némi béremeléssel meg ajándékutalványokkal. Persze ez még odébb van, egyelőre maradni fog a kormány, de már meg vannak számlálva a napjai.

Karácsony lévén, a cikk kommentelőinek legtöbbje az együttérzés hangján szólt az interjút adó, kétségbeejtő emberről. Általános vélemények szerint a hatalom huzamos hiánya okozhatja a riasztó tüneteket, borogatás, ráolvasás nem segít. Javallat: tartós csönd, gumiszoba.

Kiemelt

Izgalmak a Műcsarnokban

Az elmúlt négy évben kialakult gyakorlat szerint a Műcsarnok építészeti adottságaira idén is nagy figyelmet fordítottak.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!