2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/regi-csibeszek-2666398/

Régi csibészek

Borítékolható, hogy sok résztvevője lesz a Parlament elé szervezett jövő pénteki diáktüntetésnek. Már a demonstráció csibészes címe – Ne menj suliba! – garancia a nagy érdeklődésre. Jó bulinak ígérkezik. Hogy valójában mi is lesz majd ott, a Kossuth téren, az majdhogynem másodlagos… Nem lesz suli, és ez a lényeg!

A szervezők mindenesetre a tervezett tüntetés céljait is felsorolták: tiltakozni fognak az oktatási rendszer minősége, mennyisége és módszertana ellen, tudatni szeretnék, hogy torkig vannak vele.

A tiltakozás egyik szervezője, az ifjú Gyetvai Viktor az Atv.hu-nak arról is beszélt, hogy bár még nem kaptak megkeresést egyetlen párttól sem, nem fogadnák el, hogy bármelyik politikai szervezet csatlakozzon a tüntetésükhöz.

Nagy kár, hogy ezt a „pártos” szöveget éppen ez a Gyetvai legény mondta, mert így már nem annyira hiteles az egész. (Elég beütni a keresőbe a dacos aktivista nevét, máris megtudhatjuk, hány „politikamentes” eseményen tüsténkedett a sajtkukac ifjú az elmúlt években. Facebook-profilján gyakran maga kérkedik „civil” munkásságával.)

Még megmosolyogtatóbb az összkép, ha elolvassuk a Népszavának a tüntetéssel kapcsolatos dolgozatát N. Kósa Judit tollából. „Látni fogjuk, hogy a szülők és a tanárok végleg ráhagyják-e nem büntethető (?), kiskorú segítőikre a harc terhét, vagy előveszik a szekrényből a kockás inget és az esernyőt.”

Tényleg szó sincs politikáról? Tényleg csak egy szimpla szakmai hőbörgés lesz jövő pénteken?

Kiemelt

Részlegesen leállt az amerikai közigazgatás

Annak hátterében, hogy a szenátus elutasította a további finanszírozást a többségi republikánusok, illetve a demokrata pártiak közötti ellentétek állnak.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!