2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/papirforma-2607373/

Papírforma

Nem volt őszinte a mosolya a szocialista Molnár Gyulának, mikor a szerdai MSZP–DK-megbeszélés után Gyurcsány Ferenc társaságában kiállt az újságírók elé a nagy hírrel: megszületett az egyezség. Ugyan már! Milyen egyezség?

Csupán arról állapodott meg a két elnök, hogy semelyik párt nem indít saját jelöltet a másik körzetében. Slussz. Szegény Molnár Gyula ugyan magától értetődőnek vette, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét mindenki támogatja, aki részt vesz a megállapodásban – de nagyon úgy fest, tévedett.

A DK honlapján sok mindenről szó van, csak épp megállapodásról nem. Az MSZP neve még csak elő sem fordul a címlapon, Karácsonyról sincs szó. Egyébként is az őszödi trágár azt nyilatkozta: a Demokratikus Koalíció önálló listával indul, azt pedig ő vezeti.

Értsd: mostantól nem rejtőzik többet, sőt előfordulhat az is – bár néhány hete még tagadta –, hogy miniszterelnök-jelölt lesz. Miért is ne? „Végtelenül fiatal vagyok, jól tartom magam, a Gyurcsányok hosszú életűek voltak. (…) Abban reménykedem, hogy sokáig jelentek politikai alternatívát annak, amit a Fidesz képvisel.”

Az a Gyurcsány mondta ezt, aki négy éve még azért kapart a baloldalon, hogy ki ne hagyják az összefogásból. De hát az rég volt. Ma már úgy érzi, nyertese lehet a bicepszfeszegetésnek. Legalábbis a „demokratikus” ellenzék háziversenyében – hiszen a torta ugyanakkora maradt, csak most ő fogja szeletelni… Fletó mindenesetre repes. Már megint ő nyomja a gázt a baloldalon. Ért hozzá. A többi csak fékezni tud. Sok balfék…

Szegény szocialisták! Sosem hittem volna, hogy valaha sajnálni fogom őket, de most valami ilyet érzek… Ahogy ott állt a folyosón ez a szegény, átkettyintett Gyula… Hogy a kétségbeejtő Karácsonyról már ne is beszéljek… (Hiába nőtt nagyra, csórikám, Gyurcsány kis Karácsonyt csinált belőle.) És még hol a vége?

Kiemelt

Okos, hűséges és egyéni

A robotok tervezése során inkább az állatok viselkedését kell alapul venni – javasolják az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszék munkatársai.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!