2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/paca/novemberi-gulyas-parti-2438509/

Novemberi Gulyás-parti

Figyelem! Az október 23-ra meghirdetett, ám az esős idő miatt elmaradt forradalmat jövő szombaton, november 18-án fogja kirobbantani a Közös Ország Mozgalom (KOM)! – adta hírül a revolúció megálmodója és zsarátnoka, Gulyás Márton a minap. (Csak szólok: arra a napra is rossz időt mondanak – a meteorológus jégeralsót javasol, lányoknak bundabugyit…) Újabb esőnap nincs! – tette hozzá az eltökélt vezér. Tekintetében apró rőzselángok égtek.

Napnál világosabb, hogy tovább nem lehet halogatni a forradalmat, a végén még szétszéled a csapat. Különben is jócskán letelt a határidő, amit Gulyás vezér adott az Országgyűlésnek arra, hogy megszavazza a KOM ultimátumát: „Változást és igazságot 2018-ban!” (A lényeg: el kell söpörni mielőbb az Orbán-rendszert, mert csak így lehet elindulni a közös országhoz vezető úton…) Gulyás szervező abból indul ki, hogy a jelenlegi választási rendszer igazságtalan, a Fidesz csakis emiatt kerülhetett hatalomra, és ez az oka annak, hogy nem lehet leváltani Orbán Viktort.

A vezér ezt már korábban többször, több helyütt kifejtette – volt, hogy kicsit indulatosabban a szokottnál. A Sándor-palota ostrománál festékes palackkal akarta megdobálni az épületet, csak a flakont nem tudta odáig eldobni a tápos legény. Korábban meg rossz helyen kezdett hőbörögni, ott agg Gyurcsány-tüntetők kapták szájon szegényt… Harcos alkat, annyi szent.

Sokat gyengít a készülődő forradalmárok esélyein, hogy még a baloldali Ceglédi Zoltán politológus is azt írta nemrég: aki szerint a mai választási rendszer a Fideszre van írva, az „síkhülye”. Az nyer, aki a legtöbb szavazatot szerzi. Orbánék azért szoktak nyerni, mert rájuk szavaznak a legtöbben. Vagyis csak a síkhülyék mennek ki a placcra. Pláne ebben a hidegben.

Kiemelt

Izgalmak a Műcsarnokban

Az elmúlt négy évben kialakult gyakorlat szerint a Műcsarnok építészeti adottságaira idén is nagy figyelmet fordítottak.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!